Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Ο Άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας

Ο Άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας

Του Δημήτρη Πετρούνια *

Μερικά ταξίδια του μυαλού είναι απόλαυση. Είναι εκείνα τα ταξίδια με προορισμό τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Όταν το μυαλό επιστρέφει εκεί χαμογελάμε. Νιώθουμε όπως εκείνη τη στιγμή που μας πρόσφερε λίγες στιγμές ευτυχίας. Οι Άνθρωποι που αγαπάς μένουν για πάντα εδώ γιατί ζουν μέσα σου μαθαίνοντάς  να βλέπεις το καλό και ποτέ να μη συμβιβαστείς με τίποτε λιγότερο. Ο «πατέρας» μας έφυγε αλλά μας άφησε μερίδιο απ’ την αγάπη του για να ‘χουμε να πορευόμαστε τις στιγμές που μας λείπει.

Γνωρίζω,το βιώνω… Είναι δύσκολη η απώλεια. Γνωρίζεις κι εσύ πως πολύ δύσκολα άλλος θα καταφέρει να αναπληρώσει το κενό εκείνου που με Φιλότιμο και Ήθος σε έκανε να περπατάς υπερήφανος εκεί έξω. Ο κος Παύλος δεν ξεπερνιέται, δεν ξεχνιέται. Όσο καιρός κι αν περάσει πάντα μια στιγμή, ένα σύνθημα, ένα ακόμα πρωτάθλημα, θα έρθει να χτυπήσει μέσα σου κάθε εγκεφαλικό κύτταρο και θα θυμηθείς εκείνον που έζησε τη ζωή του με δύο βασικά προσωπικά χαρακτηριστικά: πρώτο το χρέος και δεύτερο την προσφορά στην κοινωνία. Είσαι «καταδικασμένος» να υπηρετήσεις τις Ιδέες του,είσαι «παιδί» του και θες να είναι υπερήφανος για την κληρονομιά του.

Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην ίδια τη ζωή ξεχωρίζουν τα πρόσωπα εκείνα που σου προκαλούν τη διάθεση να θαυμάσεις. Δε σου έχει απομείνει και τίποτα άλλο να κάνεις, πουθενά να πιαστείς παρά να θυμάσαι υπερήφανα τι σου δίδαξε.  Από εδώ και πέρα θα θυμάσαι και θα χαμογελάς. Θα θυμάσαι και θα δακρύζεις για τον εμβληματικότερο πρόεδρο των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Φεύγουν οι άνθρωποι που αγάπησες κι εσύ μένεις πίσω να θυμάσαι, να υμνείς και να μην παύεις λεπτό να τους αγαπάς.

Κι αυτή ακριβώς είναι και η μεγάλη ήττα του θανάτου. Εκεί που θεωρεί τον εαυτό του νικητή παίρνοντας τον Άνθρωπό σου, εκεί είναι που χάνει γιατί όταν υπάρχει αγάπη και εκτίμηση οι άνθρωποι δεν χωρίζουν…

Υποσχόμαστε να τηρήσουμε την συμφωνία που κάναμε μαζί Σου. Με ήθος και φιλότιμο η σημαία του Παναθηναικού μας θα κυματίζει πάντα ψηλά.

Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες

 

  • Δημήτριος Πετρούνιας

Ψυχολόγος στον Παναθηναικό Α. Ο

Υπεύθυνος ψυχολογικής προετοιμασίας πρωταθλητών της Παραολυμπιακής ομάδας