Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ «Η πρωτιά θα κριθεί στα παιχνίδια με Ιταλία και Ολλανδία»

«Η πρωτιά θα κριθεί στα παιχνίδια με Ιταλία και Ολλανδία»

Για το 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη (14-28/7), προετοιμάζεται η εθνική ομάδα των γυναικών. Οι πρωταθλήτριες πριν από λίγες ημέρες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και τις επόμενες ημέρες θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια με την Αυστραλία.  

«Αυτή τη στιγμή έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην προετοιμασία που κάνουμε. Είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς προερχόμαστε από αρκετά θετικά αποτελέσματα.  Έχουμε κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη της διοργάνωσης και να επιλεχθεί η καλύτερη δυνατή αποστολή για την Βαρκελώνη. Αυτές τις μέρες κάνουμε κοινή προετοιμασία με την ομάδα της Αυστραλίας και είναι προγραμματισμένα τρία φιλικά παιχνίδια για τις επόμενες μέρες», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν απέφυγε να σχολιάσει τις αντιπάλους των διεθνών μας και να οριοθετήσει τους στόχους: «Είμαστε σε έναν σχετικά καλό όμιλο. Αρχικά, η Γαλλία είναι μια μαχητική ομάδα, που δεν είναι όμως στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Κροατία και το Ισραήλ. Θεωρώ ότι είναι μακριά από εμάς, δηλαδή κατώτερου επιπέδου. Η πρωτιά θα κριθεί στα παιχνίδια με την Ιταλία και την Ολλανδία, καθώς είναι δύο ισάξιες με εμάς ομάδες. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα καθορίσουν τη θέση μας στον όμιλο. Το ιδανικό σενάριο για εμάς είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Από τους ομίλους και μετά θα πρόκειται για μια διαφορετική διοργάνωση, αφού τότε θα έχει ανέβει αρκετά το επίπεδο των αντιπάλων».