Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΚΟΛΦ Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης η Ελλάδα

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης η Ελλάδα

Το συμβούλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου γκολφ της Μελβούρνης ανακοίνωσε πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα πάρει τη θέση της Αυστρίας στη διοργάνωση. Ο Πέτρος Καρμής και ο Αλέξανδρος Τράναχερ θα είναι εκείνοι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην άλλη άκρη του κόσμου από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Ο Καρμής που έχει τόσο ελληνική, όσο και Νοτιοαφρικάνικη υπηκοότητα ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι πως θα αγωνίζεται με τα “γαλανόλευκα” στα διεθνή τουρνουά. Η αλλαγή αυτή όχι μόνο του έδωσε τη δυνάτοτητα να πάει στη Μελβούρνη, αλλά έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα να παραστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

“Η αλλαγή υποκοότητας ήταν για καιρό στο μυαλό μου” είπε αρχικά ο Καρμής και πρόσθεσε: “Ήμουν λίγο διστακτικός, ωστόσο ο πατέρας μου με έπεισε να το κάνω τον Ιούνιο του 2018. Είμαι πολύ ευγνώμων που με έπεισε. Αυτό που μετανιώνω είναι το γεγονός πως δεν το έκανα νωρίτερα.”

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Τράναχερ είναι ο μόνος Έλληνας που βρίσκεται στη βαθμολογία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. “Η ζωή είναι γεμάτη από αναπάντεχες εκπλήξεις. Την πρώτη στιγμή που πήρα το τηλεφώνημα δεν το πίστευα” ανέφερε ο πρωταθλητής μας. “Είχα ανάμικτα συναισθήματα, από χαρά και άγχος, μέχρι ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Χάρη στον Πέτρο η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και νιώθω μεγάλη τιμή που θα το αγωνιστώ μαζί του για την Ελλάδα.”

Ο Τράναχερ αναφέρθηκε και στη σημασία της διοργάνωσης και τον αντίκτυπο που θα έχει στην καριέρα του τονίζοντας: “Θα είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της καριέρας μου και μαζί με τον Πέτρο έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το γκολφ πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Η αγορά μεγαλώνει στην Ελλάδα και είμαι κάτι παραπάνω από ευτυχής που μπορώ να συνεισφέρω με την παρουσία μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.”