Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΚΟΛΦ Ελπιδοφόρα πρεμιέρα για Κάρμη και Τράναχερ στη Μελβούρνη (pics)

Ελπιδοφόρα πρεμιέρα για Κάρμη και Τράναχερ στη Μελβούρνη (pics)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο γκολφ που διεξάγεται στη Μελβούρνη φέρει για πρώτη φορά ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια και ελληνική… υπογραφή! Συγκεκριμένα οι Πέτρος Κάρμης και Αλέξανδρος Τράναχερ έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τις προσπάθειές του για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Οι δύο πρωταθλητές μας από την πρώτη κιόλας στιγμή ένιωσαν σαν το… σπίτι τους, μιας και οι ομογενείς της Αυστραλίας “αγκάλιασαν” τα δύο Ελληνόπουλα στη χώρα των καγκουρό. Μετά την υποδοχή που είχαν ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, όπου μέχρι τώρα είναι ισόβαθμοι στη 13η θέση και δείχνουν πως μπορούν να αγωνιστούν και για το κάτι παραπάνω.

Τα “Νέα της Μελβούρνης” αφιέρωσαν χώρο στο πρωτοσέλιδό τους για τους πρωταθλητές μας, δείχνοντας πως οποιαδήποτε ελληνική παρουσία είναι ευπρόσδεκτη από τους ομογενείς μας.

Ο Αλέξανδρος Τράναχερ μίλησε για την ιστορική αυτή συμμετοχή και το μέλλον της Ελλάδας στο Γκολφ: «Είναι σε κάθε περίπτωση μέγιστη τιμή για μένα να παίρνω μέρος σε αγώνες με το εθνόσημο, ειδικά όταν πρόκειται για μια διοργάνωση με το βεληνεκές του World Cup of Golf. Και εγώ, και ο συμπαίκτης μου ο Πέτρος, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία παραδοσιακά έχει γαλουχήσει αθλητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και ευελπιστούμε η συμμετοχή αυτή να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να αρχίσει επιτέλους η διάδοση του γκολφ σε μια χώρα με ιδανικό κλίμα και παίκτες γεμάτους όρεξη και μεράκι» τόνισε, αρχικά, ο Αλέξανδρος Τράναχερ και, στη συνέχεια, μίλησε για τη βοήθεια των Ελλήνων της Αυστραλίας.

«Όπως ήδη γνωρίζετε, στον αγώνα συμμετέχει η ελίτ του παγκοσμίου γκολφ, άρα ο ανταγωνισμός και η δυσκολία είναι αυξημένη. Ευρισκόμενος στη Μελβούρνη αυτή τη στιγμή, μπορώ ωστόσο να σας διαβεβαιώσω ότι ο ενθουσιασμός να αγωνιστώ τις επόμενες μέρες με τα χρώματα της Ελλάδας, είναι εξίσου αυξημένος. Σε αυτό συνέβαλλε και η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης η οποία από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε υπενθυμίζοντάς μας την οικουμενικότητα του Ελληνισμού της Διασποράς. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Κυρίως, ωστόσο, ελπίζουμε με την συμμετοχή μας να κατοχυρώσουμε την παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή σκηνή του γκολφ. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι ως προπονητής γκολφ στην περιοχή του Μονάχου. Συνεπώς, το γκολφ για μένα είναι τρόπος ζώνης και σε καμία περίπτωση δεν θα τολμούσα να πω ότι ο εν λόγω αγώνας μου προσθέτει περισσότερη πίεση».

Όσον αφορά το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων ο Τράναχερ σχολίασε: «Θα έλεγα ότι είναι το μεγάλο μας όραμα. Για την ελληνική κοινότητα του γκολφ, αλλά και για τους Έλληνες θεωρώ ότι αποτελεί υψίστη τιμή η εκπροσώπηση σε ένα μη παραδοσιακό για τα δεδομένα της Ελλάδας άθλημα στον ανώτατο αθλητικό θεσμό, τους Ολυμπιακούς. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ειπωθεί το οτιδήποτε με σιγουριά σχετικά με την αποστολή ελληνικής αντιπροσωπείας στους ολυμπιακούς του 2020, μπορώ με σιγουριά να σας πω πως θα ήμουν περήφανος για μια πιθανή εκπροσώπηση της χωράς μου στους Ολυμπιακούς».