Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Οι ιστιοπλόοι “αγίασαν” τα νερά (pics)

Οι ιστιοπλόοι “αγίασαν” τα νερά (pics)

Θεοφάνεια, η ετήσια χριστιανική γιορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό. Η ημέρα που πραγματοποιείται ο καθαγιασμός των υδάτων. Θάλασσα, το δεύτερο σπίτι των ιστιοπλόων και, σύμφωνα με το έθιμο, σε όλους τους Ομίλους της χώρας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Εντυπωσιακή, όπως κάθε χρόνο, ήταν η Τελετή του καθαγιασμού στην προβλήτα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι όμιλοι ΠΟΙΑΘ και Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιά, πραγματοποίησαν από κοινού αγιασμό. Την Τελετή παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η “χάλκινη” Ολυμπιονικης στο Πεκίνο, Βιργινία Κραβαριώτη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του πόλο και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου και πλήθος κόσμου.

Όταν ο ιερέας έριξε τον σταυρό στα νερά, ιστιοπλόοι και φίλοι του υγρού στοιχείου αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν για να τον πιάσουν. Αμέσως η ατμόσφαιρα μετετράπη σε γιορτή. Ιστιοφόρα σφύριζαν, οι επιβαίνοντες σε αυτά άναψαν καπνογόνα και όλοι οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τις Τελετές του ΠΟΙΑΘ, ΙΟΠ και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ο οποίος πραγματοποίησε τη δική του Τελετή μπροστά από τις εγκαταστάσεις του, παρακολούθησαν οι αθλητές των ομίλων από τα παιδικά τμήματα μέχρι και αυτά της ανοικτής θάλασσας. Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκαν η Ελληνίδα, τέταρτη στους Ολυμπιακούς του Ρίο με την Ολλανδία, Αφροδίτη Ζέγκερς, η οποία προπονείται αυτές τις ήμερες στη χώρα μας, ο πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σε κατηγορίες καταμαράν, Κώστας Τριγκώνης, ο κορυφαίος εν ενεργεία αθλητής των Φινν, Γιάννης Μιτάκης κ.α.

Το καθαγιασμό των υδάτων στο Μικρολίμανο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, Ιωάννης Μαραγκουδάκης και η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.