Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ταχύτερος ο Φέτελ στην πρώτη μέρα των δοκιμών εξέλιξης (pics & vid)

Ταχύτερος ο Φέτελ στην πρώτη μέρα των δοκιμών εξέλιξης (pics & vid)

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη μέρα των δοκιμών εξέλιξης της Formula 1 για το 2019, στην πίστα Circuit de Catalunya, στη Βαρκελώνη.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έκανε μια εξαιρετική μέρα με την SF90 στα χέρια του και στο πρωινό σκέλος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:18:161, χρησιμοποιώντας την μαλακή γόμα της Pirelli.

Η διαδικασία διακόπηκε για πρώτη φορά πέντε λεπτά μετά την έναρξη της, όταν ο Κίμι Ράικονεν έκανε τετ α κε με την Alfa Romeo C37 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα της πίστας. Η δεύτερη διακοπή συνέβη πριν από τη μεσημεριανή ανάπαυλα των οδηγών, όταν ο Ρομάν Γκροζάν έκανε τετ α κε με την Haas VF-19 στην στροφή “Campsa”.

 

 

Η πρώτη θέση δεν άλλαξε χέρια μέχρι το τέλος της ημέρας, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ταχύτερος όλων, συμπληρώνοντας σήμερα 169 γύρους, αριθμός που αντιστοιχεί στους τρεις πρώτους αγώνες της νέας σεζόν (σ.σ. Αυστραλία, Μπαχρέϊν και Κίνα).

Δεύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με McLaren και χρόνο 1:18:558 και τρίτος ο Ρομάν Γκροζάν με τη Haas, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:19:159. Πολύ καλή εμφάνιση και από τη Red Bull, που έκανε συνολικά 128 γύρους, με τον κινητήρα της Honda να αποδίδει τα μέγιστα.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης ημέρας των δοκιμών:

Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται αύριο στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.