Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Τριγμοί” στη Ρωσική Ομοσπονδία στίβου!

“Τριγμοί” στη Ρωσική Ομοσπονδία στίβου!

“Τριγμοί” στην Ρωσική Ομοσπονδία στίβου, με τον διευθύνοντα σύμβουλου του οργανισμού αντιντόπινγκ της χώρας (RUSADA) Γιούρι Γκάνους να καλεί όλα τα μέλη, διοικητικά και προπονητικά, να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους!

Στόχος του είναι να κάνει μια πρόταση που θα εξασφαλίζει σε όλους τους Ρώσους αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Σε ένα γράμμα πέντε σελίδων ο Γκάνους πρότεινε την απομάκρυνση των στελεχών του στίβου, όπως αναφέρεται από το Reuters, στον πρόεδρο Ολυμπιακή Επιτροπής της Ρωσίας (ROC) Στάνισλαβ Ποζντνιάκοβ.

Αυτή εξέλιξη έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την διαταγή του Βλάντιμιρ Πούτιν προς τη ROC, η οποία αναφέρει πως μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν βρει τρόπο να αρθεί η τιμωρία από την IAAF ενόψει Ιαπωνίας!

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε διορία μέχρις τις 2 Δεκεμβρίου για μια λύση στην κρίση που έχει επέλθει στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, χωρίς ωστόσο να επιδρά στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς.

Η RusAF έχει αποβληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου από τον Νοέμβριο του 2015, όταν η WADA βρήκε αποδείξεις σχετικά με… κουκουλώματα ντοπαρισμένων αθλητών! Από τότε η τιμωρία έχει επεκταθεί άλλες δέκα φορές από το συμβούλιο της IAAF.

Ο Γκάνους έχει καλέσει σε παραίτηση όλους τους εθνικούς προπονητές, τους αρχιπροπονητές των σχολείων και άλλως κέντρων που έχουν σχετιστεί με το ντόπινγκ, όπως και αξιωματούχους που έχουν ποινές από θετικό έλεγχο ντόπινγκ!