Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. «Κόκκινη» κάρτα και πάλι από την IAAF στη Ρωσία

«Κόκκινη» κάρτα και πάλι από την IAAF στη Ρωσία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) επέκτεινε για 11η φορά την αναστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου (RusAF), καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί για πλαστά έγραφα.

Η υπόθεση της RusAF είχε ανασταλεί πρώτη φορά από την IAAF τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο Παγκόσµιος Οργανισµός Αντιντόπινγκ (WADA) βρήκε κάποια στοιχεία μέσω μιας Ανεξάρτητης Επιτροπής κρατικών επιδοτήσεων και επικυρώσεων.

Ο πρόεδρος της Taskforce της IAAF, Ρούν Άντερσεν, επιβεβαίωσε ότι το οφειλόμενο οφειλόμενο ποσό – για την κάλυψη των εξόδων του IAAF που προέκυψαν από τις νομικές και τις διοικητικές αμοιβές κατά τη διάρκεια της περιόδου απαγόρευσης-, ήταν περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είχε καταβληθεί. Επιπλέον η RusAF δεσμεύτηκε να καταβάλει επιπλέον χρήματα σε τριμηνιαία βάση. Αυτό ήταν ένα από τα δύο ζητήματα που εμπόδιζαν την αποκατάσταση της RusAF.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν τα δεδομένα που έστειλε για ανάλυση το εργαστήριο της Μόσχας. Ο Άντερσεν επιβεβαίωσε ότι η WADΑ έχει λάβει τα δεδομένα, ενώ αναμένεται να τα δώσει στη μονάδα ακεραιότητας του αθλητισμού (AIU) μέχρι τις 18 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η  AIU πρέπει να ελέγξει τα δεδομένα πριν από την εκπλήρωση της τελικής κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πρόσφατες αναφορές πως κάποιοι προπονητές και γιατροί, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί λόγω εμπλοκής σε υποθέσεις ντόπινγκ, παραμένουν στις θέσεις τους.