Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Στην κορυφή της Ευρώπης Πασχαλίδης και Παππάς (pic&vid)

Στην κορυφή της Ευρώπης Πασχαλίδης και Παππάς (pic&vid)

Τρομερή επιτυχία από τους Ντάνυ Πασχαλίδη και Στέφανο Παππά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado που διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας. Οι δύο ιστιοπλόοι μας με τις καταπληκτικές εμφανίσεις τους κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, την ώρα που οι Νίκος Μαύρος και Περικλής Αϊδινίδης πήραν το χάλκινο.

Οι Πασχαλίδης και Παππάς στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών, έχοντας μόλις έξι βαθμούς ποινής (1, (2), 1, 2, 1, 1)! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νίκος Μαύρος – Περικλής Αϊδινίδης, οι οποίοι συγκέντρωσαν 15 β.π. ((4), 3, 4, 3, 3, 2).

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στους Ελβετούς Μ. και Ζ. Στάινερ με 13 βαθμούς. Η Ελλάδα θεωρείται και είναι υπερδύναμη σε αυτή την κλάση και το αποδεικνύει σε κάθε μεγάλο διεθνή αγώνα που οι αθλητές μας σαρώνουν τα μετάλλια.

* Μέτρια εμφάνιση έκαναν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μασσαλία. Στα RSX ο Β. Κοκκαλάνης κατέλαβε την 7η θέση με 72 βαθμούς ποινής σε σύνολο 29 σκαφών και ύστερα από 9 ιστιοδρομίες. Στα Λέιζερ Στάνταρντ έγιναν 9 κούρσες και ο Α. Μπουγιούρης πήρε την 6 η θέση με 33 βαθμούς σε σύνολο 7 σκαφών. Στα 470 ανδρών οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός τερμάτισαν 12 οι με 115 β.π. μεταξύ 29 σκαφών και έπειτα από 9 κούρσες. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και σε σύνολο 24 σκαφών οι Μ. ΜπόζηΡ. Κλωναρίδου πήραν την 13 η θέση με 93 βαθμούς ποινής.