Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ E-SPORTS Έσοδα «μαμούθ» για τα eSports

Έσοδα «μαμούθ» για τα eSports

Η άνοδος των eSports τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα τα έσοδα της βιομηχανίας των video games να ξεπερνούν τα 900 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσό αναμένεται να φτάσει το 1 δις. δολάρια το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ασιάτες αναλυτές, ο «ηλεκτρονικός αθλητισμός» έχει μπει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το κόσμο, με αποτέλεσμα η βιομηχανία του gaming να έχει τεράστια κέρδη.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 500 εκατ. άνθρωποι, ηλικίας 16 έως 35 ετών, ασχολούνται ενεργά με τα eSports, ενώ πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει τεράστια άνοδος. Το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 30%) φανατικών gamers είναι στην Ασία και συγκεκριμένα σε Νότια Κορέα και Κίνα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, αυξάνεται το ποσοστό και στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2020 το ποσοστών των συνολικών gamers στον κόσμο θα φτάσει το 50%, στις ηλικίες 16 έως 35 ετών.

Να θυμίσουμε υπάρχουν συζητήσεις για την είσοδο των eSports και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ενδέχεται να παροτρύνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να… εθιστούν με αυτό, παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θεωρεί τον εθισμό στα video games, ασθένεια.