Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Οι Ιάπωνες και η χρήση κάνναβης στους Ολυμπιακούς…

Οι Ιάπωνες και η χρήση κάνναβης στους Ολυμπιακούς…

Μπορεί η χρήση κάνναβης να επιτρέπεται σε πολλές χώρες του κόσμου, στην Ιαπωνία όμως απαγορεύεται. Και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν αυτό από νωρίς…

Η κάνναβη βρίσκεται ανάμεσα στις ουσίες που θεωρούνται απαγορευμένες και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

Ο Τοσίρο Μούτο, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι αρκετά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ανέφεραν το θέμα της κάνναβης σε συνεδρίαση.

«Υπάρχουν αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν χαλαρούς νόμους. Η χρήση κάνναβης αποτελεί παραβίαση του νόμου στην Ιαπωνία και αυτό πρέπει να γνωστοποιηθεί πλήρως σε όλους», είπε μεταξύ άλλων ο Μούτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία οι νόμοι για τη χρήση κάνναβης είναι αρκετά… σκληροί, σε σχέση με τους νόμους για το κάπνισμα, που επιτρέπεται σε πολλά εστιατόρια και μπαρ του Τόκιο.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, έχουν θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες κατά του καπνίσματος στους χώρους που θα γίνουν οι αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, το κάπνισμα και το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου απαγορεύεται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών εγκαταστάσεων καθώς και στις περιοχές που θα μένουν οι αποστολές των χωρών.