Αρχική ΒΟΛΕΪ Η Εθνική στο Λούκαβατς

Η Εθνική στο Λούκαβατς

Έπειτα από ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι 12 ωρών, η Εθνική Ομάδα έφτασε στην πόλη Λούκαβατς ενόψει της καθοριστικής αναμέτρησης της με την Βοσνία στο πλαίσιο του Silver European League.

Κι αλήθεια είναι πως ήταν ένα άκρως κοπιαστικό ταξίδι για το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα.

Οι διεθνείς έδωσαν το ραντεβού τους στις 4.30 τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και στις 6.05 με πτήση της Λουφτχάνσα πέταξαν για το Μόναχο. Αφίχθησαν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας μετά από περίπου 2,5 ώρες.

Ακολούθησαν άλλες 2,5 ώρες αναμονής για την επόμενη πτήση από το Μόναχο στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, το Σεράγεβο.

Στην συνέχεια αναχώρησαν με νέα πτήση για το Σεράγεβο και προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μετά από πτήση μιας ώρας και δέκα λεπτών.

Το ταξίδι φυσικά και δεν τελείωσε εκεί καθώς η αποστολή αναχώρησε με πούλμαν για το Λούκαβατς, σ’ ένα νέο ταξίδι που κράτησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Σε μια διαδρομή μέσα από τα βουνά, με μαγευτικό από την μία το τοπίο και εφιαλτικό από την άλλη το οδικό δίκτυο.

Με την άφιξη οι διεθνείς μας πήγαν για φαγητό και στην συνέχεια για ξεκούραση.

Πρώτο δεδομένο λοιπόν είναι όντως, η ξεκούραση και γι’ αυτό η προπόνηση που θ’ ακολουθήσει στις 6.30 ώρα τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας, θα είναι χαλαρή, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να μην αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 21.00 ώρα Ελλάδας στην σάλα Sportska Dvorana “LUKAVAC”, η οποία αναμένεται γεμάτη σε μια πόλη που δεν φιλοξενεί συχνά αθλητικά γεγονότα.

Μια πόλη στην επαρχία της Τούζλα, στα βόρεια της χώρας με πληθυσμό γύρω στους 45.000 κατοίκους. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι Βόσνιοι, ενώ υπάρχουν ελάχιστοι Ορθόδοξοι Σέρβοι αλλά και Καθολικοί Κροάτες.

Βιομηχανική κωμόπολη θα έλεγε κάποιος μιας και φιλοξενεί εργοστάσια παραγωγής χημικών, ελαστικών και χρωμλατων, με μεγαλύτερο εκείνο SODA Lucavac, το οποίο ανήκει ουσιαστικά σε τουρκικά χέρια καθώς είναι κομμάτι του τουρκικού γκρουπ Sisecam.

Άλλωστε μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας κινείται με τουρκικά κεφάλαια.

Στο αθλητικό κομμάτι δεν έχει ιδιαίτερη ιστορία μιας και η Ραντνίτσκι Λούκαβατς η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην δεύτερη κατηγορία.

Οι καιρικές συνθήκες είναι καλοκαιρινές με την θερμοκρασία ν΄αγγίζει τους 30 βαθμούς.

Πηγή: volleyball.gr