Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ανεβάζει ρυθμούς ο Καραλής-Πρώτος ο Αναστασάκης

Ανεβάζει ρυθμούς ο Καραλής-Πρώτος ο Αναστασάκης

Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο μίτινγκ “Golden Spike” στην Οστράβα.

Ο νεαρός πρωταθλητής του επι κοντώ, ο οποίος πραγματοποίησε τον καλύτερο εφετινό του αγώνα, κατέλαβε την έκτη θέση με άλμα στα 5.51 μέτρα. Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.41μ. και τα 5.51. Στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5.61μ., όμως τα άλματα του ήταν αρκετά καλά.

Νικητής στο σημερινό μίτινγκ ήταν ο Σαμ Κέντρικς με 5,93 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και δεύτερος ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,71 μέτρα. Ο Πολωνός σε λίγες ημέρες θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Athens Street Pole Vault, εκεί όπου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του και ο Καραλής. Η τριάδα του σημερινού αγώνα έκλεισε με τον Αουγούστο Ντούτρα επίσης με 5,71 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση έλαβε μέρος και η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια του ύψους δε βρέθηκε σε καλή ημέρα, καθώς έκανε τρία άκυρα άλματα στο 1.80μ., με αποτέλεσμα να μη μετρηθεί.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίγια Λασίτσκενε, που ήταν νικήτρια στο ύψος με 2,06 μ. και βελτίωσε τη δική της κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Ρωσίδα στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,10 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ (2,09μ.).

Στο μίτινγκ “Golden Spike” στην Οστράβα έλαβε μέρος και ο Μίλτος Τεντόγλου, ωστόσο ο αγώνας διακόπηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ο πρωταθλητής μας είχε καλύτερο άλμα στα 7,95μ. και βρισκόταν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα στα 8,32μ.

Την πρώτη θέση στη σφυροβολία στο μίτινγκ που έγινε στην πόλη Ουέλβα της Ισπανίας κατέλαβε ο Μιχάλης Αναστασάκης με βολή στα 74,44 μέτρα. Ο 25χρονος αθλητής πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και κινείται σταθερά σε βολές πάνω από τα 74,00 μέτρα, ενώ είναι θέμα χρόνου να βγάλει βολές πάνω από τα 77,00 μέτρα.