Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Τα πάντα έτοιμα στο Μινσκ

Τα πάντα έτοιμα στο Μινσκ

Περισσότεροι από 3500 αθλητές θα λάβουν μέρος στου 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μινσκ της Λευκορωσία, όπως επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα στο Μινσκ θα αγωνιστούν 3.667 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες, πολλοί λιγότεροι απ’ ότι περίμεναν οι διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση των διοργανωτών έλεγε ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 4000 αθλητές και αθλήτριες.

“Ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση καθορίζεται από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών. Υπάρχει μια μείωση των αθλητών, σε σχέση με αυτό που υπολογίζαμε”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των Ευρωπαϊκών Αγώνων, Σίμον Κλεκγ.

Για τη διοργάνωση μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Μινσκ.

“Tα τελευταία δύο χρόνια, οι συνεργάτες μου κι εγώ ξοδέψαμε πολύ χρόνο σε αυτή τη σπουδαία πόλη και είδαμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων αυτών που ενεπλάκησαν στη μεταμόρφωση και την προετοιμασία της πόλης, για να διοργανώσει αυτούς τους σπουδαίους, πιστεύουμε, Αγώνες.

Οι επισκέπτες μπορούν αμέσως να διαπιστώσουν ότι η πόλη αγκάλιασε τους Αγώνες: από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο που το καλωσόρισμα κάνουν οι φιλικοί και πρόθυμοι εθελοντές, μέχρι τις αφίσες για την προβολή των Αγώνων.

Περπατώντας σε αυτή την όμορφη, καθαρή πόλη, διαπιστώνεις ότι οι Αγώνες παρουσιάζονται με φανταστικό τρόπο. Κι όταν μιλάς στους πολίτες, ο ενθουσιασμός για τους Αγώνες είναι μεταδοτικός.

Πήγα στο Χωριό των Αθλητών το οποίο είναι σπουδαίο. Οι εγκαταστάσεις είναι σπουδαίες, ποιότητα του φαγητού και οι υπηρεσίες κέτερινγκ εντυπωσιακές, τα δωμάτια είναι μεγάλα και άνετα και είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας θα είναι ευτυχισμένοι και θα έχουν σπουδαίες αναμνήσεις από το διάστημα που θα περάσουν εδώ.

Έχοντας παρακολουθήσει και τις συναντήσεις των Αρχηγών Αποστολών τις δύο τελευταίες ημέρες, όλες οι αποστολές είναι ευχαριστημένες και υπάρχουν μονάχα, θέματα μικρής σημασίας. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι απόδειξη της δουλειάς της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οπως έχω πει σε διαφορετικές περιστάσεις, οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι υψηλότατης ποιότητας και περιμένουμε να δούμε αγώνες παγκόσμιας κλάσης”, δήλωσε ο κ. Καπράλος

Η τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ενώ η τελετή λήξη την Κυριακή 30 Ιουνίου.

 

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ΕΔΩ