Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Χάλκινο οι Παππά-Τσαμοπούλου στις γυναίκες, χρυσό οι Σπανάκης-Μιχαλόπουλος στο Κ17

Χάλκινο οι Παππά-Τσαμοπούλου στις γυναίκες, χρυσό οι Σπανάκης-Μιχαλόπουλος στο Κ17

Απίστευτη ημέρα για την ελληνική ιστιοπλοΐα! Δύο πληρώματά μας βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων 420 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, ενώ συνολικά έξι σκάφη μας ήταν στα πρώτα 15!

Στις γυναίκες η Μελίνα Παππά και η Μαρία Τσαμοπούλου κατέκτησαν το χάλινο μετάλλιο με 54 β.π., φέρνοντας έπειτα από χρόνια μεγάλη διάκριση σε διοργάνωση. Αυτή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στις μεγάλες κατηγορίες και με το μετάλλιο αυτό έδειξαν πως στο μέλλον μπορούν να ανέβουν ακόμα υψηλότερα!

Στις γυναίκες επίσης οι Διακάκη και Μάνθου κατέλαβαν την 52η θέση με 182 β.π., οι Γραμματικάκη και Ρόρρη την 56η με 197 β.π.

Εκπληκτικές εμφανίσεις από τους νεαρούς ιστιοπλόους μας στην κατηγορία Κ17, όπου οι Οδυσσέας Σπανάκης και Κώστας Μιχαλόπουλος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 20 β.π. “ανεβάζοντας” τη σημαία μας στο υψηλότερο σημείο του ιστού. Στην ίδια κατηγορία οι Λάμπης Γιαννούλης και Σίμος Μιχαλόπουλος κατέλαβαν την πέμπτη θέση με 66.9 β.π., οι Ελένη Σωτηρίου και Ελένη Γιαννούλη ήταν 12ες με 87 β.π., οι Δέδες και Σπανόπουλος 14οι με 97 β.π. και οι Βαρθολομαίου και Γώγου 15ες με 98 β.π. Οι Κοκκινάκη και Λιόση ήταν πιο κάτω στην 49η θέση με 170 β.π.

Στο Όπεν οι Καραγιαννίδης και Παπαϊωάννου τερμάτισαν 57οι με 203 β.π. και οι Τερζίδης και Κουκότας 66οι με 224 β.π.