Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΕ Η νέα γενιά σε κανό και καγιάκ στέλνει θετικά μηνύματα

Η νέα γενιά σε κανό και καγιάκ στέλνει θετικά μηνύματα

Η 5η θέση των Παναγιώτη Αντωνίου -Κωνσταντίνου Μπενέτου στον μικρό τελικό των 1000 μ. στο καγιάκ εφήβων και η 6η του Στέφανου Δημόπουλου στον μικρό τελικό του κάνοε 1000 μ. (23 ετών) ήταν τα καλύτερα πλασαρίσματα της ελληνικής αποστολής στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα για τις κατηγορίες εφήβων και νέων -23 ετών. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο (13/7) στο Ρασίτσε της Τσεχίας χωρίς ελληνική συμμετοχή κατά την τελευταία ημέρα.

Οι Παναγιώτης Αντωνίου – Κωνσταντίνος Μπενέτος ολοκλήρωσαν σήμερα τον αγώνα τους σε 3:27.265 και ήρθαν 5οι στον μικρό τελικό των 1000 μ. καγιάκ. Οι νεαροί πρωταθλητές μας είχαν κάνει ελάχιστες προπονήσεις ως δίδυμο και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα, με δεδομένο ότι έχουν ακόμη δύο χρονιές ως έφηβοι. Πρώτοι τερμάτισαν οι Δανοί Νικολάι Τόμσεν και Λουκάς Σολάιν (3:21.345).

Ο Στέφανος Δημόπουλος στα  1000 μ. κάνοε -23 ετών βελτίωσε τον φετινό του χρόνο και τερμάτισε σε 4:07.787. Πρώτος στον μικρό τελικό ήρθε ο Βίκτορ Σβιριντιούκ από την Ουκρανία (3:57.634).

«Η εμφάνιση των δύο εφήβων μας κρίνεται ικανοποιητική. Τα παιδιά με περισσότερη προπόνηση ως ζευγάρι μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στα καλύτερα πληρώματα της Ευρώπης. Ήταν από τους μικρότερους στη διοργάνωση και θα αγωνιστούν ακόμη δύο χρόνια ως έφηβοι. Σε ότι αφορά τον Στέφανο αξίζει να πούμε ότι βελτίωσε τον φετινό χρόνο του στα 1000 μ., που είναι και το ολυμπιακό αγώνισμα. Χρειάζεται περισσότερη προπόνηση και έχει τις δυνατότητες για να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», δήλωσε ο Γιάννης Σκούρτης, έφορος των εθνικών ομάδων.

Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων και νέων -23 ετών της Τσεχίας παίρνουν μέρος 690 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες.