Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ “Οι φίλαθλοι πρέπει να σέβονται τον Τζόκοβιτς”

“Οι φίλαθλοι πρέπει να σέβονται τον Τζόκοβιτς”

Ενοχλημένος από την αντιμετώπιση των Βρετανών φιλάθλων στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μπόρις Μπεκερ εξήγησε πως οι φίλαθλοι θα πρέπει να τον σεβαστούν και να αναγνωρίσουν το μεγαλείο του.

“Ο Φέντερερ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και δικαίως παίρνει τόση αγάπη από τον κόσμο, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να σέβεσαι τον τέσσερις φορές πρωταθλητή λίγο παραπάνω. Ελπίζω να το κάνουν την επόμενη χρονιά”, είπε εμφανώς ενοχλημένος σε δηλώσεις του για το BBC o Μπέκερ.

“Όταν πρωτοεμφανίστηκε στο tour, o Νόβακ πήγε σε ένα πάρτυ που υπήρχαν μόνο ο Ραφαέλ (Ναδάλl) και ο Ρότζερ (Φέντερερ). Κατά κάποιο τρόπο χάλασε αυτό το πάρτυ. Ύστερα από 16 Grand Slam τίτλους, έχει έρθει η ώρα να αλλάξει ο κόσμος τον τρόπο που σκέφτεται. Πρέπει οι φίλαθλοι να ξυπνήσουν και να αναγνωρίσουν το μεγαλείο του Νόβακ Τζόκοβιτς”, πρόσθεσε ο Γερμανός, προπονητής του Σέρβου την περίοδο 2013-2016.

Η αντιμετώπιση που είχε ο Νόλε από τους Βρετανούς φιλάθλους δεν ήταν και η καλύτερη, κάτι που δεν είδαμε για πρώτη φορά. Παρότι ανήκει πλέον και ο Τζόκοβιτςστους κορυφαίους όλων των εποχών, ο κόσμος στα γήπεδα συνηθίζει να τον αντιμετωπίζει διαφορετικά, σε σχέση με τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Μέχρι τις αρχές του 2011, ο Νόλε είχε μόλις ένα Grand Slam στην κατοχή του, έναντι 16 του Φέντερερ και 9 του Ναδάλ. Σήμερα, ο Ελβετός έχει 20 Slams, ο Ισπανός 18 και ο Τζόκοβιτς 16, έχοντας κατακτήσει τους 15 από αυτούς μέσα σε 8,5 χρόνια.

Με την απίστευτη καριέρα του, ο Τζόκοβιτς δεν κατάφερε μόνο να μπει στην ομάδα των Φέντερρ και Ναδάλ, για να γίνει κομμάτι πλέον των “Big 3”, αλλά απειλεί για τα καλά και το κορυφαίο ρεκόρ του Ρότζερ, το οποίο σύμφωνα με τον Μπέκερ, θα κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις του.

“Ο Νόβακ δεν είναι ακόμα ικανοποιημένος. Είναι ένας από τους καλύτερους, αλλά θέλει να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Ειλικρινά πιστεύω πως μπορεί να το πετύχει, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος. Η ατελείωτη αυτή συζήτηση για τον κορυφαίο, θα τελειώσει μόνο όταν και οι τρεις τερματίσουν τις καριέρες τους. Πιστεύω πως όλοι τους θα κερδίσουν περισσότερα Grand Slam.”

Πηγή: tennisnews.gr