Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ανοίγει… πανιά το «56ο Ράλλυ Αιγαίου»

Ανοίγει… πανιά το «56ο Ράλλυ Αιγαίου»

Με τη συμμετοχή 19 σκαφών με ανταγωνιστικά πληρώματα και ιστιοπλόους που έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκινάει αύριο το «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι και το welovesports.gr.

Τα σκάφη θα διανύσουν  περισσότερα από 400 ναυτικά μίλια με νησιά-σταθμούς την Αστυπάλαια και τη Μήλο. Η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ», στις 18:00.

Την έναρξη θα κάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Σπύρος Καπράλος από την πυραυλάκατο «Ξένος»

Η πρώτη διαδρομή θα είναι 170 ν.μ. και θα έχει ενδιάμεσα μία βαθμολογούμενη… πόρτα, ώστε η διαδρομή να χωριστεί σε δύο ιστιοδρομίες.

Ανάμεσα στον στόλο του Ράλλυ Αιγαίου υπάρχουν δύο σκάφη από το εξωτερικό (Ιταλία και Αυστρία), ενώ θα αγωνιστούν και ιστιοπλοϊκές ομάδες από την Πρέβεζα, την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και το Αίγιο.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η υποδοχή των κυβερνητών των και πληρωμάτων όλων των σκαφών στο Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του «Οptimum3» θα βρεθεί εφέτος και πάλι στη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου, ύστερα από απουσία ενός έτους.

photo credits: Νίκος Ζάγκας