Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Σημαιοφόρος στο Τόκιο η Χάλεπ!

Σημαιοφόρος στο Τόκιο η Χάλεπ!

H Σιμόνα Χάλεπ είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία εκπρόσωπος του αθλητισμού της Ρουμανίας, γι’ αυτό και επιλέχθηκε να είναι η σημαιοφόρος της αποστολής της πατρίδας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο μετά τον θρίαμβο της Halep στο Wimbledon, όπου επιβλήθηκε της Σερένα Γουίλιαμς με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, για πρώτη φορά στο Λονδίνο και για δεύτερη συνολικά σε Grand Slam τουρνουά.

Εκτός από το γεγονός πως θα κουβαλήσει τη σημαία της Ρουμανίας στην παρέλαση των αποστολών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Χάλεπ θα τιμηθεί και με μια ακόμα διάκριση, καθώς θα της απονεμηθεί ο Αστέρας του Τάγματος της Ρουμανίας, ένα από τα πολυτιμότερα βραβεία που μπορεί να κερδίσει κάποιος πολίτης της Ρουμανίας από την πολιτεία.

“Ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής απόδοσής της στο τουρνουά του Wimbledon και ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για το σύνολο της προσφοράς της, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Ιοχάνις, αποφάσισε να τιμήσει με το πολυτιμότερο βραβείο του ρουμαντικού κράτους τη Σιμόνα Χάλεπ”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

“Μέσα από την αφοσίωσή της και τον επαγγελματισμό της, η Σιμόνα Χάλεπ έχει διαφημίσει το όνομα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα πρότυπο για τη νέα γενιά και η συνεισφορά της στη διάδοση του τένις είναι ένα τεράστιο κέρδος για τα παιδιά και γενικά τον αθλητισμό της Ρουμανίας.”

 

View this post on Instagram

 

Wimbledon Champion! Congrats, Simona!!! #wimbledon #teamromania #tokyo2020

A post shared by Olympic Romania (@olympicromania) on

Πηγή: tennisnews.gr