Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Η Ελλάδα πρώτη στο στάδιο Crystal Hall του Μπακού

Η Ελλάδα πρώτη στο στάδιο Crystal Hall του Μπακού

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε το 15ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας “Baku 2019”, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 14-18 ετών.

Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας ήταν ο νεαρός πρωταθλητής του τζούντο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι που έφερε πρώτος τη γαλανόλευκη στο στάδιο των αγώνων κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού.

Στην τελετή έναρξης βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος συνομίλησε με τον Υπουργό Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν Αζάντ Ραχίμοφ, το Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των Αγώνων και Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας, Djodrje Visacki, τον Ζλάντκο Ματέσα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Ευρωπαϊκών Επιτροπών και Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κροατίας και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη.

Επίσης είχε συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας Ζάρκο Ζάτοβιτς. Μαζί τον Καπράλο ήταν και ο Αρχηγός της ελληνικής αποστολής Αριστείδης Αδαμόπουλος.