Αρχική ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ “Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη”

“Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη”

Απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες και ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ανδρών μετά την ήττα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την Ιταλία.

Τόσο ο Θοδωρής Βλάχος όσο και ο Αλέξανδρος Γούνας τόνισαν στις δηλώσεις τους πως η Εθνική έχασε μια μεγάλη ευκαιρία από δικά της λάθη, καθώς η πρόκριση ήταν μέσα στις δυνατότητές της. Αναλυτικά:

Θοδωρής Βλάχος (Ομοσπονδιακός τεχνικός):

“Έγινε ένα παιχνίδι που ποιοτικά δεν ήταν το καλύτερο που έχουμε δει στη διοργάνωση μέχρι τώρα και από τις δυο ομάδες. Νομίζω ότι οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι από μας σε κρίσιμες στιγμές, αν και το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ στα μέσα της 4ης περιόδου από τα 6μ. κι ένα φάουλ αχρείαστο. Και οι δυο ομάδες είχαν πολλά χαμένα παραπάνω. Εμείς στο πρώτο μισό ήμασταν πολύ νευρικοί , δεχθήκαμε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα γκολ χωρίς λόγο, με λάθος πάσα δικιά μας και γκολ εύκολα των αντιπάλων μας, ενώ εμείς πετυχαίναμε με πάρα πολύ κόπο όλα τα γκολ. Είχαμε και ευκαιρίες στο τέλος, κι ενώ ήμαστε ένα γκολ πίσω, να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε . Δυστυχώς, δε θα βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά έτσι είναι.

Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και οι άλλοι προημιτελικοί. Χρειαζόμασταν σε κάποια κρίσιμα σημεία πιο πολλή υπομονή και πιο πολύ προσωπική βούληση. Γίνανε πολλά λάθη, δεν τα πληρώσαμε όλα, αλλά δυο λάθη στην αρχή και στο 2ο οκτάλεπτο, όταν δεχθήκαμε δυο γκολ εύκολα γκολ στην κόντρα από τους Ιταλούς. Γι αυτό το επίπεδο και γι αυτό το σκορ, ένα χαμηλό σκορ, τελικά αυτά τα δύο γκολ μας στοίχησαν. Πλέον έχουμε ακόμα δυο παιχνίδια για να πάρουμε την καλύτερη κατάταξη από το 5-8 . Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Αλέξανδρος Γούνας:

“Κάναμε κάποια πολύ καίρια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται σε αυτά τα παιχνίδια -αν και φάγαμε μόνο 7 γκολ-, λάθη που σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να γίνονται και αυτό θεωρώ πως πληρώσαμε στο τέλος. Θέλαμε κι εμείς πολύ τη νίκη, πιστεύω πως όλοι δώσαμε το 100%. Ωστόσο, πιστεύω ότι έπρεπε αν είχαμε λίγο περισσότερη συγκέντρωση σε κάποια πολύ σημαντικά δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και πιο σωστές αποφάσεις. Σίγουρα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι υπέρ μας. Στο 6-6 είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αυτό είναι μέσα στα λάθη που κάναμε κι αυτό είναι μέσα σε εκείνα τα σημεία που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση γιατί ήταν ένα παιχνίδι μέσα στις δυνατότητές μας, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έτσι είναι ο αθλητισμός, κάποιες φορές κερδίζουμε κάποιες χάνουμε, ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην ξανασυμβούν”.