Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Ενας χρόνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ενας χρόνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ακριβώς έναν χρόνο μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) προσκάλεσε επίσημα τους Ολυμπιακούς αθλητές του κόσμου να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ παρέδωσε συμβολικά πρόσκληση για τους Αγώνες στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο. Προσκλήσεις δόθηκαν, επίσης, στους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Κίνας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Σενεγάλης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας καθώς και στον Αρχηγό της Αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων της ΔΟΕ. Μεταξύ των χωρών που εκπροσωπήθηκαν ήταν η χώρα απ’ όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αρκετές χώρες που θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Μπαχ είπε: « Σε ένα χρόνο από σήμερα η Ιαπωνία θα γράψει ιστορία. Θα είναι η σπουδαία και μοναδική στιγμή που οι Ιάπωνες θα δείξετε σε όλον τον κόσμο την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις σας, την ριζοσπαστική καινοτομία σας, την κουλτούρα της φιλοξενίας σας και, φυσικά, την αγάπη σας για τον αθλητισμό»

Ο ενθουσιασμός κορυφώνεται ήδη, όπως φαίνεται από την τεράστια ζήτηση εισιτηρίων, με περισσότερα από 3.2 εκατομμύρια εισιτήρια να έχουν ήδη πωληθεί και περισσότερους από 200 χιλιάδες ανθρώπους να έχουν κάνει αίτηση ως εθελοντές.Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φόρουμ του Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθεί του χρόνου η άρση βαρών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Παραβρέθηκαν ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σϊνζο Άμπε, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Τζον Κόατες, ο Διοικητής του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 Γιοσίρο Μόρι.