Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Σαν σήμερα: η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία…(video)

Σαν σήμερα: η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία…(video)

Τις βάσεις τις είχε βάλει η Άννα Κορακάκη δυο μέρες νωρίτερα, στις 7 Αυγούστου του 2016 όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της σκοποβολής, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο  στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων.

Η 20χρονη τότε αθλήτρια κέρδισε για τη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση και το πρώτο για το άθλημα μετά 96 χρόνια.

Στις 9 Αυγούστου 2016 όμως…πέρασε στην ιστορία. Η Κορακάκη «σημάδευσε» στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων.

Και έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα όλων των εποχών με δυο ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση!

Στον τελικό επικράτησε με 8-6 της Γερμανίδας Μόνικα Μαρς, σε μια απρόσμενη, αλλά δίκαιη ελληνική επιτυχία στη διοργάνωση.

Τί έγραψε ο αδελφός της 

Ασφαλώς όλη αυτή η εποποιία δεν θα ήταν δυνατόν να μην σχολιαστεί από την οικογένεια της.

Ο αδελφός της Διονύσης, έγραψε λοιπόν:

Σαν σήμερα, 3 χρόνια πριν, η Άννα μας γράφει την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό καθώς γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 2 μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σαν σήμερα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά αν πραγματικά το θες και αφοσιωθείς σε αυτά με όλες σου τις δυνάμεις! Σε ευχαριστούμε για ότι έχεις προσφέρει στην χώρα μας και τον αθλητισμό μας και κυρίως τα απίστευτα συναισθήματα στους ανθρώπους που σ’αγαπούν και σε θαυμάζουν όπως εμείς, η οικογένειά σου! Εύχομαι να έχεις υγεία και ευτυχία σε όλη σου τη ζωή και να συνεχίζεις να μας κάνεις περήφανους!!!