Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Τα λάθη στοίχισαν την παραμονή της Ελλάδας στη Σούπερ Λιγκ

Τα λάθη στοίχισαν την παραμονή της Ελλάδας στη Σούπερ Λιγκ

Ύστερα από δύο χρονιές στη Σούπερ Λιγκ η Εθνική ομάδα στίβου δεν κατάφερε να μείνει στην ελίτ και υποβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία με τη δέκατη θέση που κατέβαλε και τους 197 βαθμούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που ολοκληρώθηκε στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Μαζί με τη χώρα μας στην πρώτη κατηγορία υποβιβάστηκαν και οι Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία και Ελβετία.

Με καλύτερες εμφανίσεις από τους Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτο Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου που κατετάγησαν στην πρώτη θέση των αγωνισμάτων του η Ελλάδα “αποχαιρετά” την κατηγορία και ευελπιστεί το 2021 να μπορέσει να επανέλθει.

Πολλά λάθη που στοίχισαν φαίνεται πως έγιναν, καθώς δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε μήκος και 5.000μ. γυναικών φαίνεται πως αποδείχθηκαν καταστροφικά!

Η απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή να αντικαστήσει την Αναστασία Μαρινάκου με την ομογενή που φοιτεί στο UCLA Τόρι Τσόλις αποδείχθηκε λανθασμένη, μιας και η νεαρή δεν κατάφερε καν να τερματίσει, με την Ελλάδα να μην παίρνει βαθμούς.

Το ίδιο έγινε και στο μήκος γυναικών, όπου αρχικά είχε δηλωθεί η Βούλα Παπαχρήστου, ωστόσο τα πλάνα άλλαξαν και τη θέση της πήρε η Έφη Κολοκυθά. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία και η εμπειρία της άλτριάς μας, όμως τη φετινή σεζόν η Παπαχρήστου είχε καλύτερες επιδόσεις.

Στα 3.000μ. των ανδρών είχε δηλωθεί αρχικά και ο Νίκος Σάκης, ωστόσο ο πρωταθλητής μας ήταν αδύνατον να τρέξει σε διάστημα μιάμισης ώρας δύο φορές (σ.σ. είχε αγωνιστεί και στα 3.000μ. στιπλ). Τη θέση του πήρε ο νεαρός Μάριος Αναγνώστου που κανονικά αγωνίζεται στα 5.000μ. και στα 10.000μ. Ο 20χρονος σημείωσε ατομικό ρεκόρ, μιας και ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε αυτήν την απόσταση, ωστόσο και πάλι η απόφαση των αρμόδιων αποδείχθηκε λανθασμένη.

Εν τέλει αντί να γίνουν επιλογές που μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα την προσπάθεια που καταβλήθηκε για παραμονή, φάνηκε πως έγιναν αρκετοί πειραματισμοί σε ακατάλληλο χρονικό σημείο.