Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Ακόμα πέντε αποκλεισμοί Ρώσων αθλητών!

Ακόμα πέντε αποκλεισμοί Ρώσων αθλητών!

Ακόμα πέντε Ρώσοι αρσιβαρίστες προστέθηκαν στη μακρά λίστα αθλητών από την Ανατολική χώρα που βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ομοσπονδία (IWF) να τους αποκλείσει.

Αποδείξεις για την παράνομη δράση τους ήταν τα δείγματα που πάρθηκαν από το εργαστήριο της Μόσχας. Με μία ανακοίνωση η IWF έκανε γνωστό πως οι πέντε αθλητές αποβάλλονται και πλέον τον πρώτο λόγο έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA).

Η λίστα περιλαμβάνει έναν δις παγκόσμιο πρωτάθλητη και χάλκινο Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο το 2012, Ρουσλάν Αλμπέγκοβ και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 Τίμα Τούριεβα.

Ο Ρουσλάν Αλμπέγκοβ

Τα ονόματα περιλαμβάνουν επίσης τους Ντέιβιντ Μπεντζανιάν και Ολέγκ Τσεν, οι οποίοι έχουν κερδίσει αμφότεροι δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους και τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, και τον Έγκορ Κλιμόνοβ που επίσης αποβάλλεται.

Ο Όλεγκ Τσεν

Οι Τσεν και Αλμπέγκοβ είχαν αποκλειστεί εκ νέου τον Νοέμβριο του 2017 για βάσιμες υποψίες ντόπινγκ, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2018 η ποινή ανακαλέστηκε.

Ο WADA ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι έχει ταυτοποιήσει 300 αθλητές με τα πιο ύποπτα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη μονάδα που βρίσκεται στη Ρωσική πρωτεύουσα και έστειλε αποδείξεις για 43 από αυτούς σε σχετικούς δειθνείς οργανισμούς.