Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ Νέο… πλήγμα για το Τόκιο!

Νέο… πλήγμα για το Τόκιο!

Μετά την… ασφυκτική ζέστη στην Ενοσίμα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, ένα νέο πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια για το Τόκιο, αυτήν τη φορά για το Παρατρίαθλο!

Το κομμάτι της κολύμβησης στο Test Event του Παρατρίαθλου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ακυρώθηκε εξαιτίας υψηλών επιπέδων βατηρίων που εντοπίστηκαν στα νερά.

“Η δομή του αγώνα άλλαξε από τρίαθλο σε δίαθλο (τρέξιμο-ποδηλασία-τρέξιμο) μετά τις μετρήσεις που έγιναν εχθές το απόγευμα και έδειξαν αυξημένο αριθμό βακτηριδίων στον Κόλπο του Τόκιο. Οι μετρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το σκέλος της κολύμβησης” ανέφερε στο insidethegames ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνιών της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Κρεγκ Σπενς.

Η πρώην Παραολυμπιονίκης και νυν προπονήτρια της Μεγάλης Βρετανίας, Κλερ Κάνινγκχαμ ανέφερε στο Twitter: “Προφανώς το test event του Παρατρίαθου στο Τόκιο είναι πλέον δίαθλο, εξαιτίας της φτωχής ποιότητας νερού. Ένας διαφορετικός αγώνας που βάζει πολλούς αθλητές σε τεράστιο μειονέκτημα στην κατάταξη ενόψει των Αγώνων του 2020. Απογοηευτικό για όλους.”