Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Άπιαστος στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο “El Diablo”

Άπιαστος στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο “El Diablo”

Σ υνεχίζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο MotoGP ο Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha SRT ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Στο FP1 ο Κουαρταραρό σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:59:952, χάνοντας για 11 χιλιοστά του δευτερόλεπτου την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ πίστας, που κατείχε ο Μάρκ Μάρκεθ από το 2017. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 κατέλαβε τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, με χρόνο 2:00:538.

 

Στο FP2 ο Μάρκεθ έπεσε στη στροφή “Vale” και επέστρεψε κατευθείαν στο γκαράζ της Repsol Honda για να επιδιορθωθεί η πληγωμένη από την πτώση μοτοσυκλέτα του.

 

Στο τέλος της διαδικασίας οι οδηγοί βγήκαν με τα μαλακά ελαστικά της Michelin για να προετοιμαστούν για τις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές. Ο Κουαρταραρό σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:59:225, ωστόσο οι αγωνοδίκες του ακύρωσαν τον γύρο, διότι ξεπέρασε οριακά το όριο της πίστας στην έξοδο της στροφής “6“, όπως το ίδιο έγινε και στον Βαλεντίνο Ρόσι. Έτσι ταχύτερος στο FP2 βγήκε ο Μάρκεθ με 1:59:476.

 

Ωστόσο μετά το τέλος της διαδικασίας οι αγωνοδίκες επανεξέτασαν το συμβάν και μέτρησαν κανονικά την ταχύτερη επίδοση του νεαρού Γάλλου οδηγού, όπως επίσης και του “Γιατρού“, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP1:

Και στο FP2: