Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Η Aegean Regatta 2019 «αποχαιρέτησε» το Αιγαίο Πέλαγος

Η Aegean Regatta 2019 «αποχαιρέτησε» το Αιγαίο Πέλαγος

Με μία πολύ όμορφη τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, στην Πλατεία Ναυτοσύνης στις Οινούσσες, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία στην άκρως επιτυχημένη Aegean Regatta 2019.

Στον αγωνιστικό τομέα, έγιναν δύο παράκτιες κούρσες ανοιχτά των Οινουσσών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού αλλά και της Χίου να παρακολουθήσουν όμορφες ιστιοπλοϊκές «μάχες».

Οι άνεμοι που έφτασαν και τους 20 κόμβους, βοήθησαν τους ιστιοπλόους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο διεθνή αγώνα που διοργάνωσε για 19η φορά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με τις δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στις ιστιοδρομίες των Οινουσσών, το σκάφος BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη ολοκλήρωσε το θρίαμβο του στην κατηγορία ΙRC.

Στα σκάφη ORC Performance το ANATELOUSSA AFRODITI επικράτησε του ERYTOS II, ενώ στην κατηγορία ORC Sport το MELIPLOE δεν είχε αντίπαλο από την αρχή της ρεγκάτας.

 

Τα τελικά αποτελέσματα της Aegean Regatta

 

IRC

 

BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

ST.ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov

ΟΧYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

 

ORC Performance

 

ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο

ELLINIXX με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο

 

ORC Sport

 

MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris

  1. FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου

 

  1. KRAKEN με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη

 

Όλοι οι ιστιοπλόοι ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες που έζησαν στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και από τη φιλοξενία των κατοίκων των νησιών – σταθμών του αγώνα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, καθώς κατά γενική ομολογία η φετινή διοργάνωση ήταν μία από τις καλύτερες στην ιστορία του αγώνα.

Η Aegean Regatta 2019 ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη, συνέχισε το Πλωμάρι και τα Ψαρά και κατέληξε στις Οινούσσες.