Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες! (pics&vid)

Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες! (pics&vid)

Απίστευτη εμφάνιση από την Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες, η οποία όχι μόνο κατέλαβε την πρώτη θέση, αλλά έγραψε και ιστορία αφού έγινε η πρώτη άλτρια που κατακτά διαμάντι τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (2016, 2017, 2018, 2019). Εκπληκτική η ελληνίδα που είχε καλύτερο άλμα στα 4,83μ., ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ.

Ο καιρός βέβαια δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για τις αθλήτριες, μιας και η βροχή που ξέσπασε την ώρα του αγώνα μαζί με το κρύο που υπήρχε δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των κοριτσιών.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο άφησε τα ύψη των 4,41μ. και 4,56μ. και ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,63μ. όπου δε δυσκολεύτηκε και τα πέρασε με την πρώτη.

Η “Μεγάλη Αικατερίνη” του ελληνικού στίβου υπερκέρασε εύκολα και τα 4,70μ., δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ούτε τα 4,77μ. στάθηκαν ικανά να σταματήσουν την 29χρονη που πήδηξε εύκολα πάνω από το συγκεκριμένο ύψος.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ με πετυχημένη προσπάθεια και πάλι από το πρώτο άλμα στα 4,83μ. ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ.Το ύψος των 4,88μ. δυσκόλεψε αρκετά την πρωταθλήτρια μας, η οποία είχε δύο άκυρες, ωστόσο σε συνδυασμό με τις τρεις άκυρες τις Αντζέλικα Σιντόροβα κατέκτησε την πρώτη θέση και το τέταρτό της διαμάντι!

Το άλμα που… χάρισε την πρωτιά στην Στεφανίδη

Η Αντζέλικα Σιντόροβα από τη Ρωσία ήταν πίσω από τη “Μεγάλη Αικατερίνη” με καλύτερο άλμα στα 4.83μ., ωστόσο είχε χειρότερες προσπάθεειες από την Στεφανίδη.

Η Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά κατέλαβε την τρίτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,77μ. Η Κέιτι Ναζότ από τις ΗΠΑ πήρε την τέταρτη θέση με καλύτερη άλμα στα 4,70μ., έχοντας ωστόσο καλύτερες προσπάθειες από τις υπόλοιπες άλτριες.

Η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα με το άλμα της στα 4,70μ. ισοφάρισε το εθνικό ρεκόρ της χώρας της, ενώ πέτυχε νέο φετινό ρεκόρ και ισοφάρισε το ατομικό της., καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Μαζί με την Πεϊνάδο κατετάχθη και η Χόλι Μπράντσοου από τη Μεγάλη Βρετανία που είχε ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες.

Ακόμα μία Αμερικανή η Τζένιφερ Σουρ έχοντας τις χειρότερες προσπάθειες από τις υπόλοιπες τρεις αθλήτριες πήρε την έβδομη θέση και αυτή με 4,70μ.

Η Γιαρισλέι Σίλβα από την Κούβα και η Σάντι Μόρις από τις ΗΠΑ κατέλαβαν από κοινού την όγδοη θέση, μιας και είχαν ίδιες προσπάθειες και καλύτερο άλμα στα 4,63μ. Με την ίδια επίδοση, αλλά χειρότερες προσπάθειες κατέκτησε τη 10η θέση η Λινγκ Λι από την Κίνα, ενώ η Αντζέλικα Μπένγκτσον από τη Σουηδία έμεινε στην 11η θέση με 4,63μ. και αυτή.

Στα χαμηλά έμειναν οι Μιχαέλα Μέιγερ από τη Σουηδία που είχε καλύτερο άλμα στα 4,41μ και κατέλαβε τη 12η θέση και η Φάνι Σμετς από το Βέλγιο που δε μετρήθηκε.

Ανανλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού