Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας του Κόρφου

Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας του Κόρφου

Περισσότερα από 80 σκάφη έχουν δηλώσει συμμετοχή στον  Ιστιοπλοϊκό Αγώνα του Κόρφου που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 και εντάσσεται στους αγώνες του 2ου Κυπέλλου Καλλιθέας.

Η εκκίνηση της πρώτης offshore ιστιοδρομίας θα δοθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί από τον όρμο του Φαλήρου . Τα σκάφη θα διανύσουν μια απόσταση 16 ναυτικών μιλίων μέχρι τη νήσο Πλατιά, απ’ όπου θα ξεκινήσει η δεύτερη ιστιοδρομία με τερματισμό στον Κόρφο, απόσταση 12 ναυτικών μιλίων. Η νήσος Πλατιά θα λειτουργήσει  ως βαθμολογική πόρτα.

Την Κυριακή το πρωί στις 11.00 θα δοθεί η εκκίνηση της 3ης ιστιοδρομίας από τον Κόρφο με τερματισμό στο Φάληρο.

Ο αγώνας “Κόρφος 2019” είναι συνδιοργάνωση των ομίλων : Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ), Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης & Φιλίας (ΝΑΟΕΦ), ΣΕΑΝΑΤΚ και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ (ΙΟΠ-ΔΕΗ)

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των κυβερνητών ( skipers meeting)  στα γραφεία του ΝΟΤΚ.

Ο αγώνας διεξάγεται με την έγκριση και τη στήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ),  υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την υποστήριξη των Δήμων Κορινθίας,  Αγκιστρίου και Τροιζινίας – Μεθάνων.