Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ “Δεν είναι προτεραιότητα”

“Δεν είναι προτεραιότητα”

Ο Ραφάελ Ναδάλ αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες του να επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στους επόμενους μήνες, όμως στο μυαλό του δεν αποτελεί προτεραιότητα η μάχη της κορυφής.

Ο “ταυρομάχος” έχει περάσει 196 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τις λιγότερες από κάθε άλλον εκ των “Big 3”. Μετά την κατάκτηση του 19ου Grand Slam τίτλου του στο US Open, o Ισπανός δημιούργησε παράλληλα και μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψει στην κορυφή, για μια ακόμα “θητεία” πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 3.740 βαθμούς μείωσε τη διαφορά του με την κορυφή και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στους 640 βαθμούς! Με δεδομένο ότι δεν έχει να υπερασπιστεί κανέναν βαθμό μέχρι το τέλος της χρονιάς -έναντι 2.600 βαθμών που θα έχει να υπερασπιστεί ο Σέρβος- το Year-end No. 1 φαντάζει ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος για τον “Matador”.

Δεν αποτελεί ωστόσο και προτεραιότητα για τον Ράφα, που σίγουρα δε θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο, αλλά δεν είναι κάτι που θα κυνηγούσε με κάθε τίμημα, αλλάζοντας για παράδειγμα τον σχεδιασμό του για το υπόλοιπο της χρονιάς.

“Το Νο1 δεν αποτελεί προτεραιότητα για την καριέρα μου αυτή τη στιγμή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rafa, την Κυριακή στη Νέα Υόρκη. “Θα παλέψω για να κερδίσω κι άλλους τίτλους και όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους”, κατέληξε.

H χρονιά πάντως κυλάει ιδανικά μέχρι στιγμής για τον Ισπανό, που στην κατάταξη Race to London έχει συγκεντρώσει 9.225 βαθμούς, έναντι 7.265 βαθμών του δεύτερου “Νόλε”. Έχοντας αμφότεροι από δύο Grand Slam τίτλους στο 2019, όποιος καταφέρει να τερματίσει στο Νο1 του κόσμου θα έχει σίγουρα τεράστιο πλεονέκτημα στο να αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς.

Πηγή: tennisnews.gr