Άλλη μια δύσκολη νίκη για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος μαλώνει με θεατή: «Δεν θέλεις να μάθεις τι είπε»

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει κάνει ακόμα πειστική εντύπωση στο Australian Open. Ο δέκα φορές νικητής κέρδισε δύσκολα και τον δεύτερο αγώνα του. Κέρδισε τον Αυστραλό Alexei Popyrin: 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3.

Αν και ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι υπέφερε από τραυματισμό στον καρπό που υπέστη πρόσφατα, ο Σέρβος δεν φαινόταν εντελώς φρέσκος στη μασχάλη στο Rod Laver Arena.

Παράπονα

Μερικές φορές έκανε κάποιες ασκήσεις διατάσεων με τα δάχτυλά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που μπορεί να δείχνει ότι τα προβλήματα στον καρπό του δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Ο Τζόκοβιτς υπέφερε επίσης από κρύα παράπονα. Δεν έκανε καλό στον κάτοχο του τίτλου.

Ο Πόπιριν αρχικά το εκμεταλλεύτηκε αυτό και πλήγωσε πολύ τον Τζόκοβιτς με το δυνατό του τένις. Ο παγκόσμιος αριθμός 43 έχασε τέσσερα σετ στο 5-4 στο τρίτο σετ, συμπεριλαμβανομένων τριών στο 0-40.

Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς πήρε τον έλεγχο στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ και δεν έδωσε ευκαιρία στον κουρασμένο από τη μάχη Πόπιριν. Αφού χρησιμοποιήθηκε το match point του, ο Σέρβος γύρισε με μια κραυγή ευφορίας σε έναν θεατή που τον είχε ενοχλήσει νωρίτερα στο παιχνίδι.

Διαφωνία με θεατή

Ο Σέρβος είχε επιδιώξει την αντιπαράθεση με τον θεατή στο τέταρτο σετ, αφού τον έβγαζε συνεχώς από τη συγκέντρωσή του ο οπαδός. «Δεν θέλετε να μάθετε τι μου είπε», εξήγησε ο Τζόκοβιτς τη δράση του στη συνέντευξη Τύπου.

“Μου είπαν πολλά πράγματα στο γήπεδο, ειδικά από αυτή τη γωνία. Κάποια στιγμή του είπα να κατέβει και να το πει κατάμουτρα. Δυστυχώς δεν είχε το θάρρος να κατέβει “Ζήτησε συγγνώμη από την κερκίδα, ” είπε ο Σέρβος.

Ο Τζόκοβιτς μαλώνει με θεατή: «Δεν θέλεις να μάθεις τι μου είπε»

Ο Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι δεν νιώθει καλά αυτή τη στιγμή. “Δεν είμαι στα καλύτερά μου αυτή τη στιγμή. Ψάχνω για τη φόρμα μου, αλλά έχω ξαναβρεθεί σε αυτήν την κατάσταση. Το πλεονέκτημα του να παίζεις σε ένα τουρνουά Grand Slam είναι ότι έχεις πάντα μια μέρα ξεκούρασης. Έτσι τώρα Θα αναρρώσω καλά».

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύει άσκοπα τον εαυτό του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τρίτο γύρο σε βάρος του Τζόρνταν Τόμπσον. Ο έβδομος Έλληνας δυσκόλεψε άσκοπα τον εαυτό του, αλλά μετά από περισσότερες από 3,5 ώρες καλό τένις, κατάφερε να κερδίσει τον Αυστραλό: 4-6, 7-6 (6), 6-2, 7-6 (4) .

Ο Τσιτσιπάς, ο περσινός χαμένος φιναλίστ, αντιμετώπισε έξι break points στο πρώτο σετ και ο Thompson εκμεταλλεύτηκε το τελευταίο. Όταν ο Έλληνας σέρβιρε για το ματς στο 5-4 στο τέταρτο σετ, ο Αυστραλός είχε μόλις την έβδομη ευκαιρία για μπρέικ.

Ο Thompson, ο οποίος είχε ήδη επιβιώσει από δύο match points, ήρθε δίπλα και έλαβε τέσσερα set points στο παιχνίδι δώδεκα. Ο Τσιτσιπάς το γλίτωσε, κέρδισε τάι μπρέικ και έπαιξε εξαιρετικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πέντε άνδρες στην παγκόσμια πρώτη τριάντα και τέσσερις από αυτούς έπαιξαν την Τετάρτη. Ο Tommy Paul, ο δέκατος τέταρτος σπόρος, θα είναι στη δράση την Πέμπτη.

Ο δωδέκατος σετ Τέιλορ Φριτς νίκησε χωρίς προβλήματα τον Γάλλο Ούγκο Γκαστόν: 6-0, 6-3, 6-1. Ο Sebastian Korda, 26ος, κέρδισε επίσης εύκολα τον Γάλλο Quentin Halys: 6-4, 6-4, 6-4.

Ο Ben Shelton, ο αριθμός δεκαέξι στη λίστα σποράς, κέρδισε τον σκληρό Αυστραλό Christopher O’Connell: 6-4, 6-1, 3-6, 7-6 (5). Ο Shelton έκανε ένα έλλειμμα στο σετ τέσσερα και πέτυχε το πέμπτο του match point.

Η αυλαία έπεσε για τη Φράνσις Τιαφόε. Ο Τσέχος Tomas Machac εξέπληξε τον δέκατο έβδομο Αμερικανό με 6-4, 6-4, 7-6 (5) και βρίσκεται στον τρίτο γύρο σε τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά.