Ο Ρουντ κερδίζει τον Τζόκοβιτς και είναι φιναλίστ στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς πέρασε τον Sinner

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Ρουντ κερδίζει τον Τζόκοβιτς και είναι φιναλίστ στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς πέρασε τον Sinner

Ο τελικός του masters τουρνουά στο Μονακό είναι ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ρουντ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοιτς με 6-4, 1-6, 6-4. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε νωρίτερα το νικηφόρο σερί του Γιάννικ Σίνερ: 6-4, 3-6, 6-4.

Ο Τζόκοβιτς έχει παίξει μόνο τρία τουρνουά αυτή τη σεζόν, δεν έχει κερδίσει κανένα και πρόσφατα αποκλείστηκε εκπληκτικά στο τουρνουά σκληρού γηπέδου στο Indian Wells από τον Ιταλό Luca Nardi, δεκαέξι χρόνια νεότερο του.

Γρήγορο διάλλειμα

Ήδη στο εναρκτήριο παιχνίδι, ο Ρουντ κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του Τζόκοβιτς. Αυτό συνέβη ξανά αργότερα, αφήνοντας πίσω το Σερβικό 1-4 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρώτο σετ λόγω περιττών λαθών.

Με περισσότερη επιθετικότητα στα χτυπήματά του, ο παγκόσμιος νούμερο ένα κατάφερε να ανακάμψει στο δεύτερο σετ. Κυνήγησε από νωρίς το προβάδισμα το οποίο πήρε στο 3-0. Ο Ρουντ εξέπεμπε πολλή αναστάτωση, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ η αυτοπεποίθηση του αντιπάλου του μεγάλωνε. Ο Τζόκοβιτς έδειξε ότι είναι άρχοντας και κύριος στο χώμα και πήρε γρήγορα το σετ – σε 38 λεπτά.

Ο Νορβηγός ήταν ξανά εκεί στο αποφασιστικό σετ. Αμέσως έβαλε μπρέικ, έκανε θραύση, αλλά στο 5-4 έφτασε στο 0-40. Δεν μπόρεσε να μετατρέψει τους δύο πρώτους πόντους του αγώνα, αλλά ο Τζόκοβιτς σημείωσε διπλό σφάλμα στο τρίτο.

Για τον 22χρονο Sinner, η ήττα από τον Τσιτσιπά είναι μόλις η δεύτερη ήττα του στη σεζόν. Τον περασμένο μήνα έχασε σε τρία σετ από τον Carlos Alcaraz στο Indian Wells.

Ο Τσιτσιπάς έχει ήδη κερδίσει δύο φορές τον τελικό στο Μόντε Κάρλο. Χάρη στη νίκη, ο 25χρονος Έλληνας ανεβαίνει στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα πράγματα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά στην αρχή για τον Sinner, τον Ιταλό νούμερο δύο στον κόσμο. Στο πρώτο σετ τον πίεσε ο υψηλός ρυθμός του 25χρονου Έλληνα.

Ο Sinner χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και στο δεύτερο σετ, αλλά και πάλι κατάφερε να δημιουργήσει αρκετό κίνδυνο με απαγχονισμό και στραγγαλισμό.

Πικρό χάπι

Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, ο Sinner έδειξε αμέσως ότι ήταν καλύτερος, αλλά στο πέμπτο game έπρεπε να καταπιεί ένα πικρό χάπι. Οι διαιτητές έχασαν διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά. Αντί για 4-1 έγινε 3-2 για τον Sinner, ο οποίος ήλπιζε να αποφύγει ένα διπλό break σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στη συνέχεια άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το άνω πόδι του, κάτι που απαιτούσε από τον φυσιοθεραπευτή να βγει στην πίστα δύο φορές. Λόγω σωματικών προβλημάτων έκανε περισσότερα λάθη. Τελικά ο Τσιτσιπάς αποφάσισε το ματς.

Αυτή η ήττα στο Μόντε Κάρλο σηματοδοτεί ένα μικρό διάλειμμα στην επιτυχημένη χρονιά του Sinner. Το νούμερο δύο στον κόσμο κέρδισε προηγουμένως το Australian Open, το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ και το τουρνουά Masters στο Μαϊάμι.