Αμαρτωλός με σωματικά προβλήματα στο Μονακό, ο Τσιτσιπάς ξανά στον τελικό

WeLoveSports.gr

Τέλος στο νικηφόρο σερί του Jannik Sinner έβαλε ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας προκρίνεται στον τελικό του masters τουρνουά του Μονακό, τον οποίο έχει ήδη κερδίσει δύο φορές. Στο τρίτο σετ εκμεταλλεύτηκε τα σωματικά προβλήματα του Σίνερ: 6-4, 3-6, 6-4.

Ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της σεζόν για τον 22χρονο Sinner. Τον περασμένο μήνα έχασε σε τρία σετ από τον Carlos Alcaraz στο Indian Wells.

Χάρη στη νίκη, ο 25χρονος Τσιτσιπάς ανεβαίνει στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό: Νόβακ Τζόκοβιτς ή Κάσπερ Ρουντ.

Τα πράγματα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά στην αρχή για τον Sinner, τον Ιταλό νούμερο δύο στον κόσμο. Στο πρώτο σετ τον πίεσε ο υψηλός ρυθμός του 25χρονου Έλληνα.

Ο Sinner χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και στο δεύτερο σετ, αλλά και πάλι κατάφερε να δημιουργήσει αρκετό κίνδυνο με απαγχονισμό και στραγγαλισμό.

Πικρό χάπι

Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, ο Sinner έδειξε αμέσως ότι ήταν καλύτερος, αλλά στο πέμπτο game έπρεπε να καταπιεί ένα πικρό χάπι. Οι διαιτητές έχασαν διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά. Αντί για 4-1 έγινε 3-2 για τον Sinner, ο οποίος ήλπιζε να αποφύγει ένα διπλό break σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στη συνέχεια άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το άνω πόδι του, κάτι που απαιτούσε από τον φυσιοθεραπευτή να βγει στην πίστα δύο φορές. Λόγω σωματικών προβλημάτων έκανε περισσότερα λάθη. Τελικά ο Τσιτσιπάς αποφάσισε το ματς.

Αυτή η ήττα στο Μόντε Κάρλο σηματοδοτεί ένα μικρό διάλειμμα στην επιτυχημένη χρονιά του Sinner. Το νούμερο δύο στον κόσμο κέρδισε προηγουμένως το Australian Open, το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ και το τουρνουά Masters στο Μαϊάμι.