Ένας 90χρονος Ιάπωνας ορειβάτης φτάνει στην κορυφή του όρους Φούτζι σε αναπηρικό καροτσάκι

Ο Ιάπωνας ορειβάτης Yuichiro Miura, 90 ετών, έφτασε στην κορυφή του όρους Φούτζι με μια ομάδα φίλων και συγγενών την Πέμπτη, αφού χρησιμοποίησε αναπηρικό καροτσάκι κατά τη διάρκεια της τριήμερης ανάβασης.

Ο Miura έφτασε στην κορυφή γύρω στις 7.20 π.μ. με καλό καιρό και κρύο άνεμο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον στήριξαν στην προσπάθειά του. Αν και το όρος Φούτζι, η υψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας στα 3.776 μέτρα, είναι δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας, λίγοι μη ηλικιωμένοι επιχειρούν την ανάβαση.

Ο θρίαμβός του στο όρος Φούτζι ήρθε μετά από προβλήματα υγείας. Τον Ιούνιο του 2020, ο Miura, ηλικίας τότε 87 ετών, νοσηλεύτηκε για περίπου οκτώ μήνες με ένα αυθόρμητο επισκληρίδιο αιμάτωμα της σπονδυλικής στήλης – όταν τα νεύρα στον αυχένα συμπιέζονται και προκαλούν παράλυση των χεριών και των ποδιών.

Ο Ιάπωνας σκιέρ και ορειβάτης Yuichiro Miura (Γ), ηλικίας 90 ετών, περπατά μέσα από μια πύλη torii αφού έφτασε στην κορυφή του όρους Fuji, που εκτείνεται μεταξύ των νομών Shizuoka και Yamanashi, στις 31 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο ορειβάτης, ο οποίος το 2013 έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που κατέκτησε το Έβερεστ σε ηλικία 80 ετών, φιλοδοξούσε να ανέβει στο όρος Φούτζι ως μέσο αποκατάστασης.

“Χάρη σε όλους, μπόρεσα να εκπληρώσω την επιθυμία μου να φτάσω στην κορυφή. Είναι υπέροχο”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Miura, στο ειδικά σχεδιασμένο ορειβατικό αναπηρικό αμαξίδιο του, ξεκίνησε την ανάβασή του γύρω στις 5.15 π.μ. την Πέμπτη από το περίπτερο του 9ου σταθμού στο μονοπάτι Fujinomiya, καθώς ο ήλιος άρχισε να ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Με τη βοήθεια της ομάδας των ορειβατών του που έσερναν την καρέκλα, έφτασε στην κορυφή περίπου δύο ώρες αργότερα.

“Κατάφερα να ανέβω με καλή παρέα. Η θέα ήταν τόσο υπέροχη που δεν θα την ξεχάσω ποτέ”, δήλωσε ο κ. Miura.

Ο ενενηντάχρονος Ιάπωνας σκιέρ και ορειβάτης Yuichiro Miura (μπροστά) και ο γιος του Gota απεικονίζονται μετά την επίτευξη της κορυφής του όρους Φούτζι, που εκτείνεται μεταξύ των νομών Σιζουόκα και Γιαμανάσι, στις 31 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Περίπου σαράντα μαθητές του Clark Memorial International High School, του οποίου ο Miura είναι επίτιμος διευθυντής, καλωσόρισαν τον ορειβάτη στην κορυφή κατά την άφιξή του. Τον είχαν συναντήσει την προηγούμενη ημέρα στο ξενοδοχείο του 9ου σταθμού και είχαν φτάσει νωρίτερα στην κορυφή.

“Συνειδητοποίησα ότι τον θαυμάζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι”, δήλωσε ο Tomoya Sano, ένας 18χρονος μαθητής, προσθέτοντας ότι βρήκε την υποστήριξη του Miura ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ανάβασης, ο Miura χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο τραβούσε με ένα σχοινί. Υπέφερε από έντονο μυρμήγκιασμα στα πόδια του όταν κινούσε το σώμα του.

Την Τρίτη, ο Miura έφυγε από την καλύβα του 5ου σταθμού με τον γιο του Gota, 54 ετών, και πέρασε μια νύχτα στον 7ο και 9ο σταθμό.

Ο Ιάπωνας σκιέρ περιπέτειας Yuichiro Miura (Γ), 90 ετών, κάθεται σε ένα ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο βουνού για να ανέβει στα 3.776 μέτρα του όρους Φούτζι από το νομό Σιζουόκα στις 29 Αυγούστου 2023. Ο Miura, ο οποίος κατέβηκε με αλεξίπτωτο από το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας το 1966, έχει φτάσει τρεις φορές στην κορυφή του Έβερεστ σε ηλικία 70, 75 και 80 ετών ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο ορειβάτης είναι περισσότερο γνωστός για την επιτυχή κατάβαση του όρους Φούτζι με σκι το 1966, χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο για να επιβραδύνει την κάθοδό του. Το 2003, το 2008 και το 2013, σε ηλικία 70, 75 και 80 ετών, ο Miura κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ, η οποία βρίσκεται στα 8.848 μέτρα.

Ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή του όρους Φούτζι είναι ο Teiichi Igarashi, ο οποίος ήταν 101 ετών και 10 μηνών όταν πέτυχε το κατόρθωμα το 1988, σύμφωνα με μια ένωση που πιστοποιεί τα εθνικά ρεκόρ.