Αθλητική αναρρίχηση: Η Tomoa Narasaki κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ιάπωνας αναρριχητής Tomoa Narasaki εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία για χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν τερμάτισε τρίτος στο σύνθετο αγώνισμα bouldering και lead climbing των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βέρνης το Σάββατο.

Ο Αυστριακός Jakob Schubert κέρδισε το αγώνισμα με συνολικά 183,6 βαθμούς, ολοκληρώνοντας την πρωτιά που είχε πάρει στις 6 Αυγούστου. Ο Colin Duffy από τις Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσε 160,7 βαθμούς για τη δεύτερη θέση και ο Narasaki 156,7 βαθμούς την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος στην ελβετική πρωτεύουσα.

Ο Ιάπωνας Tomoa Narasaki σε δράση στη φάση bouldering του τελικού του συνδυασμένου ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Αναρρίχησης στη Βέρνη στις 12 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Οι τρεις πρώτοι προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι.

Στον τελικό των οκτώ ατόμων, ο Ναρασάκι κέρδισε το block run λύνοντας και τα τέσσερα προβλήματα, αλλά κατάφερε να κατακτήσει μόνο την έβδομη θέση στο lead run, η οποία του έδωσε αρκετούς βαθμούς για να καταλάβει την τρίτη θέση στο βάθρο.

“Ποτέ δεν ήμουν τόσο χαρούμενος που τερμάτισα τρίτος”, δήλωσε ο 27χρονος από την Utsunomiya στην ανατολική Ιαπωνία, του οποίου η σύζυγος είναι η Akiyo Noguchi, χάλκινη ορειβάτης στην αθλητική αναρρίχηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Αυστριακός Jakob Schubert (Γ) πανηγυρίζει τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητικής αναρρίχησης στη Βέρνη στις 12 Αυγούστου 2023, μαζί με τον Αμερικανό Colin Duffy (Α) και τον Ιάπωνα Tomoa Narasaki, που τερμάτισαν δεύτεροι και τρίτοι αντίστοιχα ( WeLoveSports).

“Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα αυτή τη σεζόν. Υπήρχε μεγάλη πίεση πάνω μου (για να πετύχω αυτή τη φορά). Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος. Θέλω να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο την επόμενη φορά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Ναρασάκι τερμάτισε τέταρτος στο σύνθετο αγώνισμα.

Ο συμπατριώτης του Narasaki, ο 16χρονος Sorato Anraku, ο εν ενεργεία πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατέλαβε την τέταρτη θέση στο σύνολο με 149,1.