Αθλητική αναρρίχηση: Ο έφηβος Anraku προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ο νεαρός αναρριχητής Sorato Anraku έκλεισε το εισιτήριό του για τους Αγώνες του Παρισιού 2024 κυριαρχώντας στον τελικό του bouldering και του lead combination το Σάββατο στον προκριματικό αγώνα των Ασιατικών Ολυμπιακών Αγώνων στην Τζακάρτα.

Ο 16χρονος πρωταθλητής των Ασιατικών Αγώνων συνδυασμού ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις αναρριχήσεις bouldering και lead, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη και τελευταία θέση της Ιαπωνίας για τους Αγώνες του Παρισιού. Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Tomoa Narasaki, είχε ήδη εξασφαλίσει τη θέση του τερματίζοντας τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο.

Ο Ιάπωνας Sorato Anraku χαμογελά αφού έφτασε στην κορυφή της διαδρομής κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων αναρρίχησης για τους Ασιατικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Τζακάρτα στις 11 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Anraku ήταν σχεδόν τέλειος στο αγώνισμα του bouldering, συγκεντρώνοντας 99,7 βαθμούς με τέσσερις κορυφές, πριν κατακτήσει την κύρια διαδρομή για να τερματίσει με σύνολο 199,7 βαθμών. Ο Κινέζος Pan Yufei τερμάτισε δεύτερος με 164,9 βαθμούς, ενώ ο Νοτιοκορεάτης Lee Do Hyun συγκέντρωσε 132,5 βαθμούς για την τρίτη θέση.

Μετά τη νίκη του, ο Anraku μίλησε απερίφραστα για τον στόχο του για το επόμενο καλοκαίρι.

“Θέλω να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, δήλωσε.

Η Ιαπωνέζα Miho Nonaka αγωνίζεται στο αγώνισμα του bouldering στον τελικό του σύνθετου αγώνα γυναικών κατά τη διάρκεια των ασιατικών προκριματικών αγώνων αθλητικής αναρρίχησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στις 11 Νοεμβρίου 2023 στην Τζακάρτα ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Στις γυναίκες, η Miho Nonaka, ασημένια Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Κινέζα Zhang Yuetong και πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να φτάσει στο Παρίσι, λαμβάνοντας μέρος στην προκριματική σειρά των Ολυμπιακών Αγώνων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η Nonaka ήταν πρώτη μετά το αγώνισμα του bouldering με βαθμολογία 64,9, αλλά κατάφερε να κατακτήσει μόνο την τέταρτη θέση, τερματίζοντας 1,4 πίσω από την Zhang με σύνολο 140,9. Ο Ιάπωνας συμπατριώτης του Futaba Ito τερμάτισε τρίτος με 135,8.