Αθλητική αναρρίχηση: Ο Ai Mori κερδίζει το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα αναρρίχησης στην Ιαπωνία

Ο Ai Mori έγινε ο πρώτος Ιάπωνας αναρριχητής που κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα αναρρίχησης με μολύβι, κερδίζοντας το αγώνισμα των γυναικών την Κυριακή στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου ο συμπατριώτης του Sorato Anraku έχασε οριακά να ολοκληρώσει το σκούπισμα για την Ιαπωνία μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους άνδρες.

Η Γιαπωνέζα Ai Mori αγωνίζεται στον τελικό της αναρρίχησης γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αναρρίχησης στις 6 Αυγούστου 2023 στη Βέρνη της Ελβετίας ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Mori, 19 ετών, νίκησε τη Σλοβένα Ολυμπιονίκη του σύνθετου αγώνα Janja Garnbret για το χρυσό μετάλλιο με την καλύτερη βαθμολογία της στον ημιτελικό, αφού και οι δύο πέρασαν τη γραμμή στον τελικό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021, η Νοτιοκορεάτισσα Seo Chae Hyun, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

“Περισσότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήμουν χαρούμενη που τελείωσα την ανάβαση”, δήλωσε η Mori. “Η ανακούφισή μου μετατράπηκε σε ευτυχία και στη συνέχεια συνειδητοποίησα σταδιακά ότι είχα κερδίσει.

Αφού προκάλεσε αίσθηση στην πρώτη του σεζόν, ο 16χρονος Anraku έφτασε μια ανάσα από το χρυσό στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Αυστριακός Jakob Schubert εξασφάλισε τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ξεπερνώντας την υψηλότερη λαβή του Anraku στον τελικό και σημειώνοντας 48+ έναντι 48 του Ιάπωνα μαθητή λυκείου. Ο Γερμανός Αλέξανδρος Μέγκος κατέλαβε την τρίτη θέση.

“Ο ρυθμός μου ήταν αργός από κάτω και δεν θα ήταν παράξενο αν είχα πέσει στη μέση, αλλά κατάφερα να περάσω”, δήλωσε ο Anraku.

Με στόχο την πρόκριση για τους Αγώνες του Παρισιού 2024, ο Anraku θα αγωνιστεί στο σύνθετο ανδρών από την Τετάρτη με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Tomoa Narasaki, ενώ ο Mori και η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο Miho Nonaka θα είναι στο πεδίο των γυναικών.