Αθλητική αναρρίχηση: Ο Mori, ηλικίας 19 ετών, κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και εξασφαλίζει μια θέση στο Παρίσι

Η Ιαπωνέζα Ai Mori, 19 ετών, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στην αθλητική αναρρίχηση την Παρασκευή, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο αγώνισμα γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Γιαπωνέζα Ai Mori αγωνίζεται καθ’ οδόν για το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος bouldering γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στις 11 Αυγούστου 2023 στη Βέρνη της Ελβετίας ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Μόρι έγινε η πρώτη γιαπωνέζα αναρριχήτρια που εξασφάλισε μια θέση στους Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού, αφού από την έκτη θέση στο bouldering ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Βέρνη, με συνολικά 140,6 βαθμούς στον τελικό των οκτώ γυναικών.

“Είναι υπέροχο να τερματίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε η Mori μετά την εξασφάλιση της θέσης στο βάθρο που απαιτείται για την εξασφάλιση μιας θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Ήμουν σε θέση να ασκήσω τη δύναμή μου στις σημαντικές στιγμές και ένιωσα ότι είχα βελτιωθεί.

Η Σλοβένα Γιάνια Γκαρνμπρέτ ξεπέρασε τον ογκόλιθο και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πρώτη θέση με βαθμολογία 177,0 για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όταν το αγώνισμα της αθλητικής αναρρίχησης ήταν συνδυασμός τριών αγωνισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, η οποία θα αγωνιστεί ξεχωριστά στο Παρίσι.

Η Αυστριακή Jessica Pilz τερμάτισε τρίτη στο bouldering και τέταρτη στο lead για 157,1 και ασημένιο μετάλλιο στην ελβετική πρωτεύουσα, ενώ η Γιαπωνέζα Miho Nonaka, ασημένια Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο, αρκέστηκε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Η Γιάνια Γκάρνμπρετ από τη Σλοβενία (Γ) πανηγυρίζει τη νίκη της στον τελικό του αγώνα lead bouldering γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στις 11 Αυγούστου 2023 στη Βέρνη της Ελβετίας, μαζί με την αργυρή Ολυμπιονίκη Τζέσικα Πιλζ από την Αυστρία (Α) και την χάλκινη Ολυμπιονίκη Άι Μόρι από την Ιαπωνία ( WeLoveSports) == WeLoveSports