Ακόμη και τώρα που το Κατάρ αναλαμβάνει το padel, το Άμστερνταμ εξακολουθεί να θέλει να προσελκύει κορυφαίους παίκτες για τα επόμενα χρόνια

WeLoveSports.gr

Οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου στο padel προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες θεατές στο Άμστερνταμ από Τετάρτη έως Κυριακή. Θα γίνει όμως αυτό και του χρόνου; Πλούσιοι επενδυτές από το Κατάρ ανέλαβαν επίσης το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα της ρακέτας και έχουν μεγάλα σχέδια.

Το World Padel Tour (WPT), ας πούμε έτσι το Champions League στο padel, έχει στήσει τις σκηνές του στο AFAS Live στο Άμστερνταμ. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, περίπου 30.000 θεατές θα έρθουν στην ποπ αίθουσα δίπλα στο Johan Cruijff Arena.

Ο διευθυντής του τουρνουά John van Lottum έλαβε ένα κομπλιμέντο την Τετάρτη από τον Arturo Coello, τον Ισπανό νούμερο ένα στον κόσμο. “Είπε ότι πιστεύει ότι είναι μια καταπληκτική τοποθεσία. Πουθενά αλλού στο WPT δεν είναι τόσο γεμάτες οι κερκίδες κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, είπε. Ακόμη και οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου είναι έκπληκτοι εδώ.”

Η εκδήλωση στο Άμστερνταμ είναι μεγαλύτερη και πιο επαγγελματική από πέρυσι, λέει ο Van Lottum. «Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα αναπτύσσεται αυτό το άθλημα στην Ολλανδία».

Ο ιδιοκτήτης της PSG Al-Khelaïfi

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό «αλλά». Το WPT θα πάψει να υπάρχει στο τέλος του έτους. Την παγκόσμια περιοδεία, που διοργανώνει η παγκόσμια ένωση padel FIP με έδρα τη Μαδρίτη, έχει αναλάβει η Premier Padel, η οποία διοργανώνει ήδη τη δική της σειρά διεθνών τουρνουά.

Οι δύο περιοδείες θα συγχωνευθούν σε μία από τις αρχές του 2024. Με πολύ περισσότερα χρηματικά έπαθλα για τους παίκτες. Αλλά δεν θα έχουν όλα τα τουρνουά θέση στο ημερολόγιο του Premier Padel.

Ο Van Lottum δεν είναι 100 τοις εκατό σίγουρος ακόμα, αλλά περιμένει το Άμστερνταμ να πάρει μια θέση. Η απόφαση θα ληφθεί τον Νοέμβριο. Ο δισεκατομμυριούχος Nasser Al-Khelaïfi, πιο γνωστός στην Ευρώπη ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας PSG, είναι επίσης ιδιοκτήτης της Premier Padel.

Ο Van Lottum διατηρεί καλές σχέσεις με τον πλούσιο επιχειρηματία. «Έπαιζα τένις απέναντί ​​του», λέει ο πρώην επαγγελματίας. “Ο Nasser είναι πραγματικά τρελός για το padel. Θέλει να πάει το άθλημα σε υψηλότερο επίπεδο.”

«Υπάρχει ακόμα ένας κόσμος που πρέπει να κερδίσουμε σε αυτό το άθλημα και αυτοί οι τύποι σημαντικών επιχειρηματιών ασχολούνται φυσικά με αυτό», λέει ο Van Lottum. Κάλεσε τον Κατάρ δισεκατομμυριούχο να παρακολουθήσει την πολυπληθή εκδήλωσή του. «Αλλά έχει μια γεμάτη ατζέντα».

Γκραν σλαμ

Ο διευθυντής του τουρνουά λέει ότι δεν ανησυχεί πολύ για το αν το Άμστερνταμ θα έχει θέση στο ημερολόγιο Premier Padel του χρόνου. “Θα δουλέψουν με τέσσερα γκραν σλαμ, όπως στο τένις. Και από κάτω θα λάβετε τουρνουά επιπέδου 1 και επιπέδου 2. Το κύριο πράγμα τώρα είναι αν γίνουμε 1 ή 2”, εκτιμά ο Van Lottum.

«Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος αν είμαστε πραγματικά εκεί», προσθέτει γρήγορα. Αυτό θα γίνει φανερό τον Νοέμβριο, όταν η Premier Padel θα ανακοινώσει το ημερολόγιό της.

«Είμαστε σε συζητήσεις και σύντομα θα δούμε τι θα βγει από αυτό», είπε ο Van Lottum. “Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα συνεχίσουμε με αυτό που ξεκινήσαμε. Δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα σε ποια μορφή. Αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου στο Άμστερνταμ για τα επόμενα χρόνια.”

Δεν υπάρχει ακόμη σύνδεση για την ολλανδική κορυφή

Στο Άμστερνταμ το απόγευμα της Τετάρτης έγινε σαφές ότι οι Ολλανδοί παίκτες δεν είναι ακόμα μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Οι εθνικές πρωταθλήτριες γυναικών, Marcella Koek και Steffie Weterings, έχασαν με 6-0, 6-4 από τις πολύ νεαρές Alejandra Alonso (17) και Andrea Ustero (16) από την Ισπανία.

Οι καλύτεροι Ολλανδοί Bram Meijer και Sten Rigters έχασαν με 6-0, 6-1 από το ισπανικό δίδυμο Eduardo Alonso/Miguel Benitez. Ο Uriël Maarsen και ο Bart van Opstal έπαιξαν μόλις και μετά βίας στον αγώνα τους με το δίδυμο Βελγίου/Γάλλου Clément Geens/Benjamin Tison, 2-6, 2-6.

Παρακολουθήστε μια αναφορά για την World Padel Tour στο Άμστερνταμ παρακάτω:

Το ολλανδικό padel top απέχει ακόμα πολύ από την παγκόσμια κορυφή, επίσης στο Άμστερνταμ

Οι Ολλανδοί παίκτες καλωσορίζουν τη συγχώνευση των WPT και Premier Padel. «Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα μοιάζει», λέει ο Ρίχτερς. «Αλλά είναι μόνο καλό που υπάρχει περισσότερη δομή».

“Τώρα παίζουμε σε ένα τουρνουά FIP μια εβδομάδα και μια εβδομάδα αργότερα παίρνουμε βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη της Premier Padel. Σύντομα όλα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα.”

Και φυσικά οι Ολλανδοί ελπίζουν ότι το Άμστερνταμ θα είναι στο νέο καλεντάρι. Weterings: “Αν και χάσαμε με μεγάλη διαφορά, απολαύσαμε πραγματικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πραγματικά δεν το βλέπεις αυτό σε πολλά μέρη στον κόσμο.”

Sluiter, Van Persie και Robben ιδρωμένοι: «Αυτό σου κάνει ο padel»