Αλκαράζ και Μεντβέντεφ φτάνουν εύκολα στον όγδοο τελικό της Μελβούρνης

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Carlos Alcaraz έφτασε με ευκολία στον όγδοο τελικό του Australian Open. Ο Ισπανός, δεύτερος, είδε τον αντίπαλό του Shang Juncheng (ATP-140) να αποσύρεται με 6-1, 6-1 και 1-0.

Ο 20χρονος Αλκαράζ μπόρεσε να καταγράψει δύο πρωτιές. Στην τρίτη του συμμετοχή, ο πρώην νούμερο ένα του κόσμου έφτασε για πρώτη φορά στους 16 στη Μελβούρνη. Και το πιο αξιοσημείωτο: δεν έχει παίξει ποτέ κανέναν μικρότερο από αυτόν στους 200 αγώνες του σε επίπεδο ATP.

Ο Σανγκ είναι 18 ετών, ο Αλκαράζ δύο χρόνια μεγαλύτερος. Η ηλικία ήταν το μόνο πράγμα με το οποίο μπορούσε να υπερνικήσει τον Αλκαράζ. Μετά από δύο απελπιστικά σετ εγκατέλειψε με τραυματισμό στον μηρό.

Τραυματίας

“Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να φτάσετε στον επόμενο γύρο. Θέλω να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση”, είπε ο Αλκαράζ στη διαδρομή μετά. “Είναι σπουδαίος παίκτης και ξεκίνησε απίστευτα τη χρονιά. Ανυπομονούσα να παίξω αυτό το ματς, αλλά δυστυχώς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φόρμα.”

Ο Αλκαράζ θα ανταγωνιστεί τον Σέρβο Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς για μια θέση στα προημιτελικά. Το νούμερο 60 στον κόσμο πάλεψε με τον Αμερικανό Tommy Paul σε πέντε σετ (6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7), 6-0). Ο Paul έχασε δύο match points στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ και δεν μπόρεσε να συνέλθει στο πέμπτο σετ.

Οι φίλοι του τένις μπορούν ακόμα να ελπίζουν σε μια ωραία εμφάνιση στους ημιτελικούς, επειδή στην ίδια πλευρά του προγράμματος, ο Ρώσος Daniil Medvedev έριξε εκτός τουρνουά τον Καναδό Félix Auger-Aliassime το Σάββατο. Μετά από περισσότερες από δύο ώρες τελείωσε σε τρία σετ (6-3, 6-4, 6-3).

Ο Μεντβέντεφ, το νούμερο τρία στον κόσμο, θα συναντήσει στον όγδοο τελικό τον Πορτογάλο Νούνο Μπόρχες (ATP-69), ο οποίος νίκησε εκπληκτικά τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (ATP-19) σε τέσσερα σετ: 6-7 (3), 6-4, 6-2, 7-6 (6).

Η βραδιά του τένις ολοκληρώθηκε με τον αγώνα του Alexander Zverev με τον Alex Michelsen, τον οποίο ο Γερμανός Zverev (ATP-6) κέρδισε εύκολα μετά από δύο ώρες: 6-2, 7-6(4), 6-2. Στον όγδοο τελικό ο Ζβέρεφ θα συναντήσει τον Βρετανό Κάμερον Νόρρι. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του Alcaraz-Kecmanovic.