Ανακοινώθηκαν οι ημιτελικοί του WTA Finals: Sabalenka-Swiatek και Pegula-Gauff

WeLoveSports.gr

Η Aryna Sabalenka, η Iga Swiatek και η Coco Gauff έχουν φτάσει στα ημιτελικά των τελικών του WTA στο Κανκούν. Η Jessica Pegula είχε προκριθεί στο παρελθόν.

Η Σαμπαλένκα έφερε σε επιτυχή κατάληξη τη μονομαχία με τη Γελένα Ριμπακίνα. Ο αγώνας διεκόπη στο 6-2, 3-5 την Τετάρτη λόγω βροχής. Ο Rybakina κέρδισε το δεύτερο σετ μια μέρα αργότερα και ανέκτησε ένα έλλειμμα μπρέικ στο σετ τρία. Αλλά δεν μπόρεσε να αναιρέσει ένα δεύτερο μπρέικ, παρά τις πέντε ευκαιρίες μπρέικ στο τελευταίο παιχνίδι.

Η Swiatek είχε ένα εύκολο ματς απέναντι στην Ons Jabeur. Κέρδισε πειστικά με 6-1, 6-1. Ο Πολωνός παίκτης θα παίξει στον ημιτελικό κόντρα στη Σαμπαλένκα, ένα ματς που μπορεί να έχει πολλές συνέπειες για την παγκόσμια κατάταξη.

Εάν η Σαμπαλένκα κερδίσει τους ημιτελικούς το Σάββατο, θα εξασφαλίσει την πρώτη της θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Εάν χάσει και η νούμερο δύο Swiatek προκριθεί και κερδίσει τον τίτλο, η Swiatek θα ανακτήσει την κορυφή που κατείχε για 75 εβδομάδες αλλά έχασε μετά το US Open.

Ο Γκάουφ, νούμερο τρία στον κόσμο, έπρεπε να πάει βαθιά για να αφήσει στην άκρη την Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η Vondrousova, νούμερο πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, σέρβιρε για τη νίκη επί του Gauff με 6-5 στο δεύτερο σετ. Ωστόσο, ήταν ο Αμερικανός (που σημείωσε δεκαεπτά διπλά σφάλματα) που κατάφερε να κερδίσει τον πρωταθλητή του Wimbledon: 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το βράδυ του Σαββάτου, ώρα Ολλανδίας. Ο Pegula θα αντιμετωπίσει τον Gauff και η Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη Swiatek.