ΑΝΑΛΥΣΗ: Ράγκμπι: Τα γενναία άνθη παραπαίουν κόντρα στην υπερβολικά προβλέψιμη Αγγλία

Η Ιαπωνία πέρασε όλη την εβδομάδα λέγοντας ότι ήξερε τι θα κάνει η Αγγλία στον αγώνα της Κυριακής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στον Δ’ όμιλο. Οι βοηθοί προπονητές Τόνι Μπράουν και Σιν Χασεγκάουα διακήρυξαν ότι “η Αγγλία παίζει το ίδιο στυλ εδώ και 100 χρόνια”.

Το πρόβλημα ήταν ότι στο τέλος, οι Brave Blossoms δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν και έχασαν με 34-12 σε μια ζεστή και υγρή νύχτα στο Stade de Nice.

“Είδατε μια ομάδα που τα έδωσε όλα και δεν πήρε την ανταμοιβή που ήθελε”, δήλωσε ο Ιάπωνας αμυντικός προπονητής Τζον Μίτσελ το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες αφότου η ομάδα είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο της στο Μονακό.

Ο Jonny May της Αγγλίας αντιμετωπίζεται από τον Dylan Riley της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του Rugby World Cup Pool D στο Stade de Nice στη Νίκαια της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Όπως τόνισε ο πρώην All Black, η Ιαπωνία είχε ευκαιρίες, αλλά ενώ η Αγγλία “πήρε κάτι από την περιοχή της, ήμασταν πολύ άτυχοι που δεν κλείσαμε μερικές ευκαιρίες για εμάς. Αυτά είναι τα μικρά περιθώρια σε αυτό το επίπεδο του ράγκμπι και του τουρνουά”.

Η Αγγλία κυριάρχησε στην κατοχή 66% έναντι 34% και στη συνέχεια κλώτσησε την μπάλα για να προηγηθεί στα στατιστικά εδάφους 61 έναντι 39.

Ήταν μια προσέγγιση χωρίς φαντασία και οδήγησε μάλιστα την Αγγλία να αποδοκιμαστεί από τους ίδιους τους οπαδούς της. Αλλά ήταν αποτελεσματική.

Ο Semisi Masirewa απέτυχε να ανακτήσει ένα λάκτισμα προς τα εμπρός στο τρίτο λεπτό και κλώτσησε πίσω από τη δική του γραμμή, επιτρέποντας στην Αγγλία να ανοίξει το σκορ με ένα πέναλτι από τον κορυφαίο του αγώνα George Ford.

“Πιθανότατα δεν ήταν και το ωραιότερο θέαμα”, δήλωσε ο Ford. “Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με την μπάλα σε αυτές τις συνθήκες. Αυτά τα καθυστερημένα λάκτισμα, η μπάλα είναι λιπαρή. Πρέπει να βρεις τρόπους να διασπάσεις μια ομάδα, αλλά στο τέλος το καταφέραμε.