Αναμένεται σαφήνεια εντός 48 ωρών στην υπόθεση Horner: “Ίσως μεγάλο σημείο καμπής

WeLoveSports.gr

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 για φέτος θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν το ερχόμενο Σάββατο, αλλά μένει να δούμε σε τι ατμόσφαιρα θα οδηγήσουν ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull Racing αυτή την εισαγωγή της σεζόν. Άλλωστε, η έρευνα για το αφεντικό της ομάδας, τον Christian Horner, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αναμένεται ότι τα κορυφαία αφεντικά της Red Bull θα ανακοινώσουν μια απόφαση σχετικά με το μέλλον του Horner ως επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας εντός 48 ωρών (την Τρίτη ή την Τετάρτη).

Ο 50χρονος Βρετανός έχει κατηγορηθεί για διασυνοριακή συμπεριφορά απέναντι σε μια γυναίκα συνάδελφό του στη Red Bull Racing. Ο Horner πάντα διέψευδε τις κατηγορίες και είναι βέβαιος για μια θετική έκβαση.

Ανακρίθηκε επί δέκα ώρες

“Φυσικά και αποσπά την προσοχή της ομάδας, η οποία είναι πολύ ενωμένη και συγκεντρωμένη. Με έχουν υποστηρίξει τρομερά”, δήλωσε ο Horner πριν από μιάμιση εβδομάδα στην παρουσίαση της ομάδας.

Ο Horner έδωσε εξηγήσεις στις 9 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο σε ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας, η οποία φέρεται να τον ανέκρινε επί 10 ώρες, σύμφωνα με τους Times. Αλλά παρέμεινε σιωπηλός μετά από αυτό.

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Horner αρνείται τις κατηγορίες για διασυνοριακή συμπεριφορά

Μεταξύ άλλων, η Ford, η οποία θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων της Red Bull Racing από το 2026 και εμπλέκεται ήδη με την ομάδα ως συνεργάτης, ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στην υπόθεση Horner.

“Φαινόμενο που επηρεάζει την έναρξη της σεζόν

“Δεν μπορείς να φανταστείς τη σεζόν της Formula One να ξεκινά χωρίς καμία σαφήνεια”, λέει ο δημοσιογράφος Louis Dekker από το Μπαχρέιν στο podcast του NOS Formula One. “Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή υπόθεση που θα μπορούσε να γίνει στίγμα στην έναρξη της σεζόν της Formula 1”.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στον πρώην οδηγό και αναλυτή αγώνων Jan Lammers το γεγονός ότι ο Horner είναι πολύ σίγουρος για ένα καλό αποτέλεσμα. “Είμαστε ιδιαίτερα περίεργοι για τους ισχυρισμούς. Και σε ποια βάση ο Horner είναι τόσο σίγουρος (για την αθωότητά του, σ.σ.); Έχει τη δική του ερμηνεία, αλλά παρόλα αυτά μιλάει με τόση αυτοπεποίθηση. Είναι τόσο πεπεισμένος λοιπόν; Ή είναι αφελής;”

Ο ειδικός της Formula 1 Jeroen Bleekemolen “βλέπει ένα πολύ μεγάλο σημείο καμπής” αν η διοίκηση της Red Bull αποφασίσει να διώξει τον Horner. “Όλα ήταν σωστά στη Red Bull, όλα ήταν σε ισορροπία, εν μέρει λόγω της επιρροής του Max Verstappen και του Christian Horner. Αλλά αν αποχωρήσει, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον οργανισμό”.

“Τότε ουσιαστικά αφαιρείς τον μαέστρο από την ορχήστρα του”, απάντησε ο Lammers.

Σύμφωνα με τον Dekker, είναι σαφές μεταξύ των δημοσιογράφων της Formula 1 ποια είναι η εν λόγω γυναίκα που κατηγόρησε τον Horner. “Είμαστε απίστευτα προσεκτικοί γιατί δεν γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της ιστορίας. Όπως όλοι οι μεγάλοι συνεργάτες της Red Bull, οι δημοσιογράφοι θέλουν όλη την ιστορία. Προτιμούν αυτό, παρά μια ακόμη μισή ιστορία”.

Verstappen: “Ωραία αν λυθεί το θέμα

Λίγα πράγματα μπόρεσε να πει ο Max Verstappen στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Grand Prix του Μπαχρέιν για την κατάσταση που επικρατεί στη Red Bull όσον αφορά τον Horner. “Είναι καλύτερα να ασχοληθώ με τις δικές μου επιδόσεις, γιατί αυτό είναι ήδη μια καθημερινή δουλειά”, είπε.

“Φυσικά είναι ωραίο για όλους όταν τα πράγματα λύνονται, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω γι’ αυτό”, είπε ο Verstappen.