Ανελέητος ήττα από τον Van de Zandschulp στο Ντουμπάι, χάνει και ο Greek Spoor

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Οι Botic van de Zandschulp και Tallon Greekpoor αποκλείστηκαν και οι δύο στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP του Ντουμπάι. Ο Van de Zandschulp έβλεπε όλες τις γωνιές του γηπέδου και έχασε χωρίς ευκαιρία από τον Αμερικανό Sebastiaan Korda σε 43 λεπτά: 1-6, 0-6.

Ο ελληνικός στίβος έχασε νωρίτερα την ημέρα από τον Aleksandr Boeblik: 6-7 (8), 6-7 (2).

Ο Van de Zandschulp, νούμερο 75 στον κόσμο, έφτασε στα προημιτελικά στο Ντουμπάι πέρυσι, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό αυτή τη φορά. Δεν είχε καμία ευκαιρία και δεν μπόρεσε να το κάνει συναρπαστικό κόντρα στον Κόρντα ούτε στιγμή.

Στο πρώτο σετ ο Αμερικανός είχε τρεις ευκαιρίες για break και κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί όλες. Το νούμερο 33 του κόσμου σέρβιρε άριστα και δεν άφησε ευκαιρίες. Ο Van de Zandschulp κατάφερε τελικά να κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε αμέσως για τον Van de Zandschulp με ένα ακόμα break. Μετά από αυτό τα πράγματα πήγαν γρήγορα και ο Korda δεν άφησε τίποτα από τον Ολλανδό ανέπαφο.

Η Greek Spoor χάνει οριακά

Η Greekspor απέτυχε και στον δεύτερο γύρο, όπως και πέρυσι. Ο Ολλανδός έχασε οριακά από τον Καζακστάν Μπόεμπλικ: 6-7 (8), 6-7 (2).

Το πάρτι βρισκόταν σε μεγάλο βαθμό σε ισορροπία. Ο Greekpoor βασίστηκε κυρίως στο σταθερό βασικό του παιχνίδι, ενώ ο Boeblik ήταν επικίνδυνος με το δυνατό σερβίς του (έτυχε 22 άσους στους 7 για τον Greekpoor) και μερικές φορές τον απρόβλεπτο τρόπο παιχνιδιού του.

Η Greek Spoor έδωσε προβάδισμα 3-0 στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Ο Boeblik έσπασε μια ρακέτα σε κομμάτια σε εκείνη την εξέδρα, έλαβε μια προειδοποίηση από τον διαιτητή, αλλά αμέσως άρχισε να παίζει καλύτερο τένις.

Ο Greekpoor πήρε σετ πόντους με 6-5 και 8-7, αλλά ο Boeblik ήταν αυτός που πήρε τελικά το σετ με μια όμορφη πάσα.

Το δεύτερο σετ οδήγησε επίσης σε τάι μπρέικ, από τα οποία η Greek Spoor έχει ήδη κερδίσει δέκα αυτή τη σεζόν και έχει χάσει μόνο δύο. Του χάρισε ακόμη και το παρατσούκλι «βασιλιάς του τάι μπρέικ». Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στην τελική φάση κόντρα στην Μπόμπλικ, από την οποία η Μαακούρ έχασε και σε τρία προηγούμενα ματς.

Ο Boeblik ήταν επίσης ο καλύτερος παίκτης στο δεύτερο τάι μπρέικ και χρησιμοποίησε το πρώτο του match point με ίσιο μπακχάντ.