Από σήμερα, ο Halep είναι και πάλι τενίστας. επιστρέφει στο Μαϊάμι

WeLoveSports.gr

Η Simona Halep θα επιστρέψει ως τενίστρια απόψε στο διάσημο τουρνουά του Μαϊάμι.

Η 32χρονη Ρουμάνα απουσίαζε για ενάμιση χρόνο λόγω αποκλεισμού για ντόπινγκ, αλλά αυτή μειώθηκε πρόσφατα κατόπιν προσφυγής από τέσσερα χρόνια σε εννέα μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να παίξει ξανά αγώνες.

Μπαλαντέρ

Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο και δύο φορές πρωταθλητής Γκραν Σλαμ Χάλεπ έλαβε μπαλαντέρ από τη διοργάνωση του τουρνουά στο Μαϊάμι και συνδυάστηκε με την Ισπανίδα Paula Badosa στον πρώτο γύρο. Θα είναι ο πρώτος της αγώνας μετά το US Open του 2022.

«Νιώθω σαν να μην έλειπα ποτέ», έγραψε ο Halep στο Instagram νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με πλάνα από την προπόνηση του στο Μαϊάμι.

Κατά τη διάρκεια ενός τεστ ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του US Open του 2022, ο Halep βρέθηκε θετικός σε roxadustat. Αυτή η ουσία αυξάνει την ενδογενή παραγωγή ερυθροποιητίνης (EPO) και διεγείρει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Παρατυπίες εντοπίστηκαν και στο βιολογικό της διαβατήριο. Σύμφωνα με τον Halep, ένα μολυσμένο (αλλά επιτρεπόμενο) συμπλήρωμα ήταν η αιτία του θετικού τεστ ντόπινγκ.

Αν η αρχική της τετραετής αναστολή είχε παραμείνει σε ισχύ, η Χάλεπ είπε ότι πιθανότατα θα είχε σταματήσει να παίζει τένις.