Από τη σκωληκοειδίτιδα στη νίκη στο GP για τον Sainz: “Καλά, μετά την οδυνηρή αρχή της σεζόν

WeLoveSports.gr

Μια φανταχτερή επιστροφή για τον Carlos Sainz. Πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Ισπανός πληροφορήθηκε ότι ο χρόνος του στη Ferrari τελειώνει μετά από αυτή τη χρονιά, πριν από δύο εβδομάδες έχασε το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας λόγω σκωληκοειδίτιδας και σήμερα ήταν ο καλύτερος στο GP της Αυστραλίας.

“Αυτό είναι πολύ ωραίο συναίσθημα μετά την έναρξη της σεζόν, η οποία ήταν δύσκολη και οδυνηρή για μένα, αφού έμαθα ότι το συμβόλαιό μου δεν θα ανανεωθεί”, δήλωσε ο Sainz μετά τον αγώνα στην Αυστραλία. “Αποθεραπεύτηκα, ήμουν σε φόρμα και έτοιμος για τη σεζόν. Ήθελα να αποδείξω τον εαυτό μου και βρέθηκα στο βάθρο στο Μπαχρέιν. Και τότε ξαφνικά είσαι εκτός και χάνεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Αυτό κάνει αυτή τη νίκη πολύ ξεχωριστή, φυσικά”.

“Δεν βλάπτει ούτε το μέλλον μου. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν τι μπορώ να κάνω, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι, αλλά τα αποτελέσματα πάντα βοηθούν όταν ψάχνεις για ένα νέο cockpit. Και είναι ωραίο να κάθομαι εδώ με τους δύο αγαπημένους μου συναθλητές”, δήλωσε ο Sainz, ο οποίος μοιράστηκε το βάθρο με τον team-mate Charles Leclerc και τον Lando Norris, με τον οποίο συνεργάστηκε στη McLaren το 2019 και το 2020.

Προβλήματα Verstappen

Μετά την εκκίνηση, ο Sainz ήθελε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Max Verstappen. Στον τρίτο γύρο, κατάφερε μάλιστα να περάσει τον Ολλανδό, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, καθώς ο τελευταίος πάλευε με ένα πρόβλημα στα φρένα που αργότερα αποδείχθηκε μοιραίο. “Πήραμε την ευκαιρία μας σήμερα”, γνωρίζει ο Sainz. “Προφανώς πρέπει να το κάνουμε αυτό πιο συχνά, αλλά δεν θα μπορούμε να απειλούμε τη Red Bull σε κάθε πίστα. Σε αυτή την πίστα, αυτό το μονοθέσιο αισθάνθηκε αμέσως σαν μονοθέσιο που κερδίζει”.

“Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να επιτεθούμε και να νικήσουμε τις Bull εδώ. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ατυχές το γεγονός ότι ο Max έμεινε εκτός, είμαι περίεργος πώς θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Είμαστε πιο δυνατοί την Κυριακή (κατά τη διάρκεια του αγώνα) φέτος από ό,τι πέρυσι. Αυτό είναι ενθαρρυντικό και υπογραμμίζει ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Sainz υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σκωληκοειδή απόφυση. Σύμφωνα με τον Ισπανό, το σώμα του βρίσκεται ακόμα σε “κατάσταση προστασίας”, παίρνοντας τα πάντα με το μαλακό. “Στους τελευταίους 10 γύρους, τα πάντα ένιωσα άκαμπτα και έγινε πιο δύσκολο. Μια εβδομάδα στο κρεβάτι δεν είναι προφανώς καλή για έναν αθλητή, ειδικά για τους μύες σου. Κάνω πολύ φυσιοθεραπεία και εξετάζω πολύ το πώς να αναρρώσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αφήσω τις πληγές να επουλωθούν έξτρα γρήγορα”.

“Μίλησα με άλλους κορυφαίους αθλητές και γιατρούς. Έκανα ό,τι μπορούσα για να ξαναγίνω fit το συντομότερο δυνατό. Αυτό περιελάμβανε το μοτίβο ύπνου και τη διατροφή. Πήγε πολύ μακριά. Αλλά στο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη, ήμουν ακόμα αβέβαιη αν θα ήμουν καλά εγκαίρως”.

‘Ο Κάρλος ήταν καλύτερος’

Σύμφωνα με τον ομόσταυλό του στη Ferrari Leclerc, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, ο Sainz ήταν καλύτερος αυτό το Σαββατοκύριακο. “Το άφησα στις κατατακτήριες δοκιμές. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, γιατί σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον και έτσι γίνεται εδώ και χρόνια. Κάνουμε ο ένας τον άλλον πιο δυνατό. Νομίζω ότι όλο το paddock γνωρίζει πόσο δυνατός είναι ο Carlos. Το έχει δείξει αυτό αρκετές φορές”.

“Ως εκ τούτου, δεν ανησυχώ για το μέλλον του, θα έχει πολλές επιλογές. Κάθε ομάδα θα ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του”.

Ο πρώην συναθλητής του Sainz και νούμερο τρία της Αυστραλίας Norris (McLaren) εξήρε επίσης τον αντίπαλό του. “Δεν νομίζω ότι κάθε οδηγός μπορεί να συγκεντρώσει αυτό που έκανε ο Κάρλος τις τελευταίες εβδομάδες. Έχω δουλέψει μαζί του και ξέρω για τι είναι ικανός. Είναι τόσο αποφασισμένος, κάνει τα πάντα για να τα βγάλει όλα προς τα έξω”.