Ασιατικοί Αγώνες: Η Ιαπωνία νίκησε τη Βόρεια Κορέα και κατέκτησε το χρυσό στο ποδόσφαιρο γυναικών

Η Ιαπωνία πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα έξι λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου και νίκησε 4-1 τη Βόρεια Κορέα στον τελικό του γυναικείου ποδοσφαίρου στους Ασιατικούς Αγώνες την Παρασκευή.

Οι Γιαπωνέζες κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο στους Ασιατικούς Αγώνες και το τρίτο σε τέσσερις αγώνες. Η αναπληρωματική στο δεύτερο ημίχρονο Haruka Osawa έδωσε στην Ιαπωνία το προβάδισμα για τα καλά με 2-1 στο 66ο λεπτό με κεφαλιά από κόρνερ της Momoko Tanikawa.

Η Haruka Osawa της Ιαπωνίας (μπροστά) πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού ποδοσφαίρου γυναικών εναντίον της Βόρειας Κορέας στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Ήταν μια σπουδαία μπάλα”, δήλωσε η Osawa. “Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να την πιάσω.

Η Tanikawa πέτυχε το δικό της γκολ τρία λεπτά αργότερα, και η Remina Chiba ακολούθησε με το τέταρτο ιαπωνικό γκολ τρία λεπτά αργότερα.

Στο 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, η Βόρεια Κορέα δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει στο γήπεδο Huanglong Sports Centre στο Hangzhou της Κίνας, όπου όλο το κοινό ήταν πίσω τους σαν να παιζόταν το παιχνίδι στην Πιονγκγιάνγκ.

“Πραγματικά ένιωσα σαν να έπαιζα εκτός έδρας και ήμουν σφιγμένος στην αρχή, ειδικά λόγω των αποδοκιμασιών”, δήλωσε ο Osawa. “Αλλά στη συνέχεια είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να πάω.

Η Ιαπωνία αμύνθηκε καλά και γύρισε το παιχνίδι υπέρ της μετά το ημίχρονο.

Η τερματοφύλακας της Ιαπωνίας Natsumi Asano κάνει μια απόκρουση στο δεύτερο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του τελικού των Ασιατικών Αγώνων ποδοσφαίρου γυναικών εναντίον της Βόρειας Κορέας στο στάδιο HSC στο Hangzhou της Κίνας, 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Yoshino Nakashima άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό πριν η Βόρεια Κορέα ισοφαρίσει χάρη σε γκολ της Kim Kyong Yong στο 38ο λεπτό.

Μια μακρινή μπαλιά βρήκε τον Nakashima μόνο του μπροστά από τον τερματοφύλακα Kim Unhui για το εναρκτήριο γκολ.

“Σκεφτήκαμε ότι θα υπήρχε χώρος πίσω από την αμυντική τους γραμμή και η μπάλα έφτασε ακριβώς στο σωστό σημείο”, δήλωσε ο Nakashima.

“Είμαστε μαζί μόλις τρεις εβδομάδες και αγαπώ την ομάδα μου.

Στην προηγούμενη τελική συνάντησή τους στους Ασιατικούς Αγώνες, η Βόρεια Κορέα νίκησε την Ιαπωνία με 3-1 το 2014 στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.