Ασιατικοί Αγώνες: Η ομάδα σκυταλοδρομίας Ikee της Ιαπωνίας καταλαμβάνει τη 2η θέση, η Κίνα κερδίζει 7 χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση

Το αστέρι της ιαπωνικής κολύμβησης, η Ρικάκο Ικέε, ξεκίνησε με πικρό τρόπο την εκστρατεία της στους Ασιατικούς Αγώνες την Κυριακή, με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×100μ. ελεύθερο να τερματίζει στη μακρινή δεύτερη θέση πίσω από την Κίνα.

Η Κίνα πήρε και τα επτά χρυσά μετάλλια που διακυβεύτηκαν την πρώτη ημέρα στην πισίνα. Οι καλύτερες επιδόσεις της Ιαπωνίας ήταν τρία ασημένια μετάλλια – για τη Satomi Suzuki στα 50 μέτρα πρόσθιο γυναικών, τον Ryosuke Irie στα 100 μέτρα ύπτιο ανδρών και τη σκυταλοδρομία του Ikee στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Hangzhou.

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας, το τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, η Κίνα σημείωσε χρόνο 3 λεπτά και 33,96 δευτερόλεπτα, 4,52 δευτερόλεπτα μπροστά από την Ιαπωνία. Το Χονγκ Κονγκ συμπλήρωσε το βάθρο, 5,14 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια.

Το αστέρι της κολύμβησης Rikako Ikee (δεξιά, απέναντι από την κάμερα) και οι Γιαπωνέζες συναθλητές της αντιδρούν μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα ελεύθερο γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κίνα πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, ενώ η Ιαπωνία χρειάστηκε να παλέψει για τη δεύτερη θέση.

Η Ιαπωνία ήταν τρίτη όταν η Ικέι βούτηξε στο νερό, αλλά έκλεισε τη διαφορά από το Χονγκ Κονγκ, ανοίγοντας το δρόμο για την άγκυρα Ρίο Σιράι να αγγίξει τη δεύτερη θέση.

“Νομίζω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική μου κατάσταση”, δήλωσε η Ikee, η οποία από το Φεβρουάριο του 2019 που διαγνώστηκε με λευχαιμία έφτασε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Η Rikako Ikee από την Ιαπωνία κολυμπά στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων ελεύθερο γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Έχω κι άλλους αγώνες μπροστά μου, οπότε πρέπει να συμβουλευτώ το σώμα μου για να πάρω αποφάσεις. Δεν έχω σκεφτεί να αποσυρθώ από κανέναν από τους αγώνες στους οποίους έχω λάβει μέρος. Βρίσκομαι εδώ για να αγωνιστώ για τη χώρα μου, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι γύρω μου ανησυχούν για μένα και θα μπορούσαν να με εμποδίσουν να προχωρήσω περισσότερο”, δήλωσε.

“Απλά θα προσπαθήσω να ανακάμψω, να πάρω έναν αγώνα τη φορά και να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Η Ikee είχε ανακηρυχθεί MVP των προηγούμενων Ασιατικών Αγώνων το 2018 για την κατάκτηση έξι χρυσών μεταλλίων στην Τζακάρτα σε ηλικία 18 ετών πριν από τη μάχη της με τη λευχαιμία.

Το αστέρι της κολύμβησης Rikako Ikee ποζάρει μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την ιαπωνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων ελεύθερο στιλ γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κίνα εξασφάλισε ένα νταμπλ στους τέσσερις πρώτους τελικούς της νυχτερινής περιόδου, από την Zhang Yufei στα 200 πεταλούδα γυναικών μέχρι τον Pan Zhanle, ο οποίος κατέρριψε το δικό του ασιατικό ρεκόρ στα 100 ελεύθερο ανδρών με χρόνο 46,97 δευτερόλεπτα.

Ο Ιάπωνας Κατσουχίρο Ματσουμότο, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, κατάφερε να κατακτήσει μόνο την πέμπτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο.

“Η Κίνα έχει γίνει πραγματικά ισχυρότερη από ό,τι πριν από πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Ματσουμότο. “Αλλά αυτό σημαίνει ότι και η Ιαπωνία μπορεί να γίνει ισχυρότερη σε πέντε χρόνια. Παίρνω αυτή την κατάσταση στα σοβαρά και θα προσπαθήσω να την κάνω ακόμη καλύτερη.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου στη Φουκουόκα, η Ιαπωνία κατάφερε να κατακτήσει μόνο δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ η Κίνα κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια, ένα μεγάλο βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.