Ασιατικοί Αγώνες: Ιαπωνία και Βόρεια Κορέα κονταροχτυπιούνται στο πινγκ-πονγκ

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε τη Βόρεια Κορέα στη φάση των ομίλων της ομαδικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών την Παρασκευή στους Ασιατικούς Αγώνες, όπου η Πιονγκγιάνγκ έβαλε τέλος στην απομόνωσή της από τον παγκόσμιο αθλητικό στίβο μετά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Συνολικά 191 Βορειοκορεάτες αθλητές έχουν εγγραφεί για την ασιατική εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με ορισμένα αγωνίσματα να έχουν ήδη ξεκινήσει πριν από την τελετή έναρξης του Σαββάτου στο Χανγκζού της Κίνας.

Η Ιαπωνία νίκησε τη Βόρεια Κορέα με 3-0 σε έναν αγώνα best of five την πρώτη ημέρα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο γυμναστήριο του αθλητικού πάρκου Gongshu Canal.

Ο Maharu Yoshimura νίκησε τον Ham Yu Song 11-6, 15-13, 3-11, 9-11, 11-3 πριν το Νο4 στον κόσμο Tomokazu Harimoto νικήσει τον Ri Jong Sik 11-5, 11-5, 11-4 για να προηγηθεί με 2-0.

Ο Maharu Yoshimura (R) από την Ιαπωνία αντιδρά αφού κερδίσει έναν πόντο κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ham Yu Song από τη Βόρεια Κορέα στο ομαδικό επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 22 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Shunsuke Togami βρέθηκε επίσης πίσω στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι, αλλά επικράτησε του An Ji Song με 11-8, 11-7, 7-11, 9-11, 11-6.

Η Ιαπωνία είχε νικήσει νωρίτερα το Νεπάλ με 3-0 και ολοκλήρωσε τον όμιλο Β με δύο νίκες στα δύο.

“Ο Maharu-san έδωσε στην ομάδα μας την απαραίτητη ώθηση, κερδίζοντας ένα κλειστό παιχνίδι απέναντι στον άσσο του”, δήλωσε ο Harimoto. “Δεν θυμάμαι να έχω παίξει απέναντι σε παίκτη της Βόρειας Κορέας. Και οι τρεις παίκτες τους έχουν εξαιρετικό footwork και ισχυρά forehands. Προσεγγίσαμε αυτόν τον αγώνα με προσοχή.

“Είχαμε μόνο ένα βίντεο από τον αγώνα τους πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, οπότε δεν ξέραμε πώς θα έπαιζαν. Αλλά ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη τους διεθνής διοργάνωση εδώ και καιρό, οπότε ήμασταν σε ισότιμη βάση.

Στις γυναίκες, η Ταϊβάν και η Βόρεια Κορέα έπαιξαν έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της πρώτης ημέρας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με τη Βόρεια Κορέα να κερδίζει με 3-2.

Όλα τα μέλη της βορειοκορεατικής ομάδας πέρασαν τη μεικτή ζώνη χωρίς να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ενώ οι Ταϊβανέζες παίκτριες μίλησαν για την πικρή τους ήττα.

“Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα συνολικά”, δήλωσε ο Cheng I-ching, ο οποίος κέρδισε δύο αγώνες εναντίον της Βόρειας Κορέας. “Ήταν δύσκολο να παίξουμε εναντίον παικτών της Βόρειας Κορέας. Δεν ξέραμε πώς θα έπαιζαν.